Socialt at skyde med vrede fugle

DM i smarthphone-spillet Angry Birds går løs i morgen, og det kan  være lige så socialt som tennis.

DM i smarthphone-spillet Angry Birds går løs i morgen, og det kan  være lige så socialt som tennis. Det siger både deltagere og eksperter

Firkantede øjne, fedtet hår og ingen venner. Hvis du tror, det er ord, der beskriver DM- finalisterne i smartphone-spillet Angry Birds, så må du tro om, for det er bestemt ikke kun ensomme sjæle, der kaster med vrede fugle.

»Det betyder rigtig meget, at mine venner tager med til konkurrencen. Det ville være ret kedeligt at tage derud alene,« siger Toufic Awad. Han går i 8. klasse på Østerhøjskolen i Ballerup og blev i de indledende runder nummer et ud af 500.

Toufic Awad tog af sted til turneringen sammen med et par gode venner fra basket. En af dem er Emil Togo Rasmussen:

»Det er da ærgerligt, at jeg ikke vandt, men jeg skal selvfølgelig ind og heppe,« siger han.

Anderledes, men ikke dårligere 

I finalen, som udspiller sig på Fisketorvet i København, skal 14 finalister fra hele landet dyste om, at blive den bedste, og ifølge adfærdsforsker Jill Byrnit kan DM i Angry Birds give deltagerne en glad oplevelse i samvær med andre.

»Mennesket har et kæmpe socialt behov. Det her er ligeså socialt som meget andet. Det er vel ligeså socialt, som at være tennisspiller,« siger hun. 

Hun fortæller, at når man mødes for at spille smartphone-spil, så er det en anden måde, at være sammen på end tidligere. Men det betyder ikke, at det er en dårligere måde.

»Der er en mytisk forestilling om, at den måde, vi var sammen på i tidernes morgen, er den rigtige måde. Men det sociale forandrer sig hele tiden – og det betyder ikke, at de nye måder er dårligere,« siger hun.

Angry Birds forsvinder igen 

Spiljournalist på Pixel-tv Nicolas Estrup er enig. Samværet med andre betyder noget for smartphone-spillerne.

 »Jeg synes, at en ekstremt vigtig del af det, er det sociale. Det hele udspringer af, at nogle har vist dig spillet, og så spreder det sig.«

Når DM i Angry Birds går løs i morgen er det første gang nogensinde, der bliver holdt DM i et smartphone-spil. Nicolas Estrup tror dog ikke, at det er en dille, der vil holde på længere sigt.

»Jeg tror aldrig, at smartphone-spil kommer til at have samme popularitet og storhedsgrad som e-sport, hvor folk er på kontrakter, og hvor det fungerer som en helt legitim sport. Når det her kommer, så er det ofte som en del af en kampagne, eller fordi det kommer fra folk, som lever og brænder, f.eks. for Angry Birds. Men jeg tror ikke, det bliver et fast element. Det er mere noget, der popper op en gang imellem, og så er det meget sjovt,« siger han.

Tag til DM i Angry Birds:

– Lørdag d. 2. april, kl. 13-16

– Torvet i Fisketorvet Shopping Center

  Kalvebod Brygge 59
  1560 København V

Læs mere:

Har du Danmarks vredeste fugle?

Hidsige fugle og onde grise slår mobilrekord