Sommertid er MC-tid

I dag er du en time foran alting, men hvis du befinder dig i trafikken så hold lidt igen.

I dag er du en time foran alting, men hvis du befinder dig i trafikken så hold lidt igen. Sommertid er nemlig lig med MC-tid, og det betyder trafikulykker, hvis ikke bilister og motorcyklister ser hinanden


Det danske forår har været længe ventet, og nu ser det endelig ud til, at du kan hente din motorcykel ud af vinterhi, hvis du ikke allerede har gjort det. For nu er uret sat til sommertid og Bakken åbner på torsdag, så det er faktisk lige nu, du skal ud og nyde de lyse timer på din bike.

Men husk at se hinanden. Sådan lyder opfordringen i en kampagne som Danmarks regionale færdselssikkerhedsråd står bag. For både bilister og motorcyklister skal nu vende sig til hinanden på vejene igen efter en lang vinter.

Havarikommissionen, som er en uafhængig statslig institution, foretager hvert år analyser af forskellige trafikulykker, og i en rapport fra 2009 peger de på flere årsager til ulykkerne mellem bilister og motorcyklister.  I 2/3 af ulykkerne orienterer bilisterne sig ikke godt nok, men i halvdelen af tilfældene kører motorcyklerne for stærkt, skriver havarikommissionen i deres rapport.

Det er ikke kun unge motorbøller


”Der var desværre mange motorcyklister, der kom af dage i 2007-2008. Det var nok lidt dem man kalder det grå guld, der skulle ud og realisere en friværdi og den gamle drøm om at købe motorcykel, så der var en del af dem, der var involveret i ulykker, og det har blandt andet ført til at sætte skub i kampagnen,” siger Torben Lund Kusk, chefkonsulent i FDM, forenede danske motorejere.

Han påpeger, at man skal være opmærksom på, at man sagtens kan være en erfaren bilist, men man skal huske på, at det er noget helt andet at sidde på en motorcykel.

Derfor har færdselssikkerhedsrådene lavet en hjemmeside der hedder sehinanden.dk.

På hjemmesiden finder både bilister og motorcyklister gode råd til at undgå at skade hinanden i trafikken. Man kan se hvor de fleste ulykker sker og høre medtrafikanters historier. 
 

Læs også:

Kampagne – Se hinanden 

Salg af motorcykler styrtdykker