Sommertid gør din morgen kold

Overgangen til sommertid giver køligere morgentemperaturer

Overgangen til sommertid giver køligere morgentemperaturer

Hvis du synes, at der er blevet koldere, når du tager på arbejde om morgenen, kan det skyldes overgangen til sommertid. Vi er nemlig en time bagud med solenskinnet, efter vi har sat uret frem.

»Når vi går over til sommertid, så har man det problem, at dagen starter en time tidligere i forhold til sol. Derfor skal vi hen efter kl. 14 før temperaturen rigtigt kommer op,« fortæller Frank Nielsen, vagtchef på DMI.

Man skal derfor ikke lade sig skræmme af den kølige start på dagen og måske tænke sig om en ekstra gang, inden man tager den store frakke på om morgenen. Temperaturene stiger nemlig i løbet af eftermiddagen, så det kan være, at en sommerjakke er mere passende til turen hjem efter arbejde.

Ikke alle eftermiddage er bedre end morgenen
Selvom overgangen til sommertid betyder, at temperaturene stiger mere i løbet af arbejdsdagen, er det ikke ensbetydende med, at man skal forvente forbedret vejr hver eftermiddag.  Overgangen til sommertid spiller nemlig kun ind på, hvornår på dagen temperaturen kryber sig op, og ikke vejret i sig selv.

Tirsdag byder eksempelvis på pænt og mildt vejr fra morgenstunden, hvorimod eftermiddagen byder på regn fra midt på eftermiddagen, som varer resten af dagen.

Forårsstemning på onsdag
Man skal derfor ikke opgive alt håb, når man på onsdag står op til en overskyet morgenhimmel med lavere temperaturer.
Eftermiddagen ser nemlig ud til at blive en mild og forholdsvis lun forårsdag.  Dagen byder ikke på fuld sol, men temperaturen kommer op omkring 15 grader, selvom dagen starter lidt skyet.

Med udsigt til byger tirsdag og køligere vejr tordag og fredag, er onsdag det bedste bud på en dag for københavnerne at gå en tur efter arbejde eller slå bagdelen i græsset i Kongens Have.

Læs også
Så lidt sparede sommertid dig for i strøm
Sommertid resulterede i sen avislevering