Tomme hjem er skyld i færre kræftpenge

Kræftens Bekæmpelses landsindsamling skaffede 30,5 millioner til kampen mod kræft, men landsindsamlingen gav ingen rekord, som organisationen havde håbet på

Kræftens Bekæmpelses landsindsamling skaffede 30,5 millioner til kampen mod kræft, men landsindsamlingen gav ingen rekord, som organisationen havde håbet på

Indsamlingen slog alligevel ikke rekorden fra sidste år på 34,2 millioner, som Kræftens Bekæmpelse havde håbet på.

»Vores indsamlere har besøgt næsten hver husstand i Danmark, men kun halvdelen af danskerne var hjemme. Derfor har vi ikke indsamlet lige så mange penge, som vi gjorde sidste år,« siger Finn Kristensen.

Med 30.000 indsamlere har Kræftens Bekæmpelse næsten kunnet dække alle husstande i landet. Organisationen kunne alligevel godt have brugt flere indsamlere, mener Finn Kristensen. Så ville de have sendt de frivillige ud til indkøbscentre og idrætsstævner og lignende steder.

»For hver ekstra indsamler havde vi fået 1000 kr. mere ifølge vores erfaringer i dag, så vi kunne sagtens have brugt flere indsamlere,« siger Finn Kristensen.

Fantastisk resultat
Næsten alle danskere støttede Kræftens Bekæmpelse under landsindsamlingen søndag. Det gav et fantastisk resultat, siger Finn Kristensen på trods af, at målet ikke blev nået.

»Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre at samle mere end 30 millioner kr. ind på tre timer en søndag. Der er en meget stor velvillighed til at støtte kampen mod kræft blandt danskerne,« siger Finn Kristensen.

Næsten alle de danskere, som mødte en indsamler fra Kræftens Bekæmpelse, greb til pungen og smed nogle mønter i indsamlingsbøsserne, som raslede højt. En indsamler samlede nemlig ca. 1000 kr. i gennemsnit.  

Danskernes lommepenge går til forskning
Hovedparten af pengene går til forskning i kure og forebyggelse af kræft, som støttes med lidt over halvdelen af Kræftens Bekæmpelses midler og altså ca. 15 millioner. Resten fordeles på kampagner mod kræft og rådgivningscentre rundt omkring i landet for pårørende til en person, der er ramt af kræft eller død af sygdommen.

»Med 30 millioner kan vi virkelig gøre en forskel. Nu kan vi fx støtte forskningen, så forskerne en dag udvikler en kur mod kræft,« siger Finn Kristensen.

Halvdelen af støtten til de frie forskningscentre i kræftsygdom kommer fra Kræftens Bekæmpelse.   

Læs også
Kræftens Bekæmpelse sætter måske ny rekord i dag

Læs også
Danmark er verdens værste kræftland