Unge murere og tømrere går arbejdsløse

Nye tal viser, at hver fjerde unge inden for byggeriet ender i arbejdsløshed. Politikerne skændes om en løsning på problemerne

Nye tal viser, at hver fjerde unge inden for byggeriet ender i arbejdsløshed. Politikerne skændes om en løsning på problemerne

Unge murere og tømrere må kigge langt efter arbejde. Nye tal fra fagbevægelsen viser, at hvert fjerde unge i byggebranchen under 30 er arbejdsløs. Til sammenligning er det kun ca. hver syvende i hele branchen, som går arbejdsløs.

Formand i 3F ungdom, Peter Bøgh, synes politikerne svigter.

”Helt generelt så er den jo bare gal med antallet af arbejdspladser. Alt for mange er arbejdsløse. Men med de nye tal kan jeg godt forstå, hvis særligt de unge føler sig svigtede af politikerne”.

Han synes, at politikerne burde tale mere konkret om, hvordan man skaffer arbejdspladser i Danmark og ikke kun sige, at man vil gøre det.
 

Politikerne skændes videre
Karsten Hønge, erhvervsordfører og medlem af folketinget for SF, er enig med Peter Bøgh.

”Vi har en regering, som ikke har forstået alvoren i den krise, som Danmark er i. De sidder bare på hænderne og venter på, at det går over,” siger han.

Konkret adspurgt om hvad SF vil gøre, siger han:

”Der er masser af offentlige bygninger, som trænger til at blive renoverede. Det vil skabe jobs i det private. Men regeringen gør ikke noget.  Den venter bare.”

Men det er erhvervsordfører fra Venstre, Ulla Tørnæs, ikke enig i.

”Det er løgn og latin, hvad Carsten Hønge siger. Vi har gjort vildt meget. Vi har frigivet den Særlige Pensionsordning. Vi har givet skattelettelser. Og alt det har ført til, at ledigheden faktisk er blevet mindre, end økonomerne troede,” siger hun. 


Læs også:

Ekspert: Nyuddannede kan glemme alt om mere beskæftigelse

Mænd dør af arbejdsløshed