X Factor-hår hitter

Nu er det X Factor-frisurer, der får landets frisørsakse til at gløde, mens det før var sangerinden Medina og kult-serien Mad Men, der gav inspiration til hå

Nu er det X Factor-frisurer, der får landets frisørsakse til at gløde, mens det før var sangerinden Medina og kult-serien Mad Men, der gav inspiration til hårmoden.

De synger, danser og performer. Og så sætter de standarderne for, hvordan tidens helt hotte hår skal sidde. At X Factor-stjernerne har indflydelse på især de unges hårpragt, er man ikke i tvivl om blandt landets frisører. De oplever en klar vækst i kunder, der gerne vil ligne pop-ikonerne.

Men tror man, at det er den lesbiske X Factor-vinder Sarah og hendes afbleget undercut frisure, som kunderne efterspørger, så tager man fejl. For det er finalisten Annelouise og dommer Pernille Rosendahl, der er de helt store inspirationskilder. 
 

»Vi mærker helt sikkert, at der er mange, der vil klippes nøjagtig som Annelouise fra X Factor. Og Pernille Rosendahls frisure er også vildt populær,« siger Simone Stougaard, der er frisør hos ChaChaCha på Fisketorvet i København.
 

Cleopatra-look
»Man kan sige, at Annelouises frisure er lidt den samme som Pernille Rosendahls, bare i en noget længere version, siger Simone Stougaard og konstaterer, at »der er ingen tvivl om, at X Factor har gjort lang page og Cleopatra-look til det helt hotte for tiden«.
 

Også i Vejle mærker man til X Factor-idolernes indflydelse på den aktuelle hårmode.
 

»Før var det meget sådan: ’Jeg vil gerne klippes som Medina’. Nu er det Pernille Rosendahl og Annelouise, der rykker, selvom det er lidt den samme frisure, de to har. Og det har klart noget med X Factor-manien at gøre,« siger frisør Lea Nielsen.
 

Samme oplevelse har Heidi Hansen, frisør i Stender på Strøget i København.
 

»Vi har rigtig mange, der kommer ind og gerne vil have lavet pagehår ligesom Annelouise. Hvis der er en frisure, der batter i årets X Factor, så er det Annelouises pagehår,« siger hun og understreger, at det især er de unge i start- og midt 20’erne, der efterspørger den nye hårmode.
 

Lebbefrisure kan blive et hit
Hvor det især er Annelouise og Pernille Rosendahl, der har sat dagsordenen, hvad angår hårmode, så er X Factor-vinderen Sarahs noget kortere drengefrisure endnu ikke slået helt igennem.
 

Men det er bare et spørgsmål om tid, før også Sarahs hår bliver modeskabende. Det mener Lea Nielsen, frisør i Vejle.
 

»Jeg tror, at vi hen over sommeren kommer til at se flere med det der drenget og rå look, som Sarahs hår udstråler. Jeg tror bestemt, at det look kan gå hen at blive et hit, især fordi Sarah utroligt hurtigt har fået så mange fans, specielt blandt unge piger. Så, jeg tror, at vi vil komme til at se piger, der måske har en lille indre Djævel, der lige skal ud og gøre lidt oprør, som vil vælge en frisure som Sarahs, der er lidt mere ”edgy”,« siger hun. 
  
   

Læs også:
Sarahs sexfactor hjælper unge til at springe ud
Sarahs hjemby er ramt af X Factor feber