Studerende, der har brug for at vende livets store og små spørgsmål med en udefrakommende, søger mod universitetspræsterne. Universitetspræsterne på fire af landets universiteter oplever et stort behov for at vende deres problemer med en præst. På Roskilde Universitet skal de studerende endda stå i kø.
”Jeg har ca. omkring en uge til 10 dages ventetid generelt,” fortæller Ulla Pierri Enevoldsen, der er universitetspræst på Roskilde Universitet.
Tilstrømningen til universitetspræsterne er et billede, man på Aarhus Universitet kan nikke genkendende til.
”Jeg har mellem 20-25 samtaler om ugen, og det er jo næsten i sig selv et fuldtidsjob,” siger Jens
Munk, der er universitetspræst på Aarhus Universitet.
Det er hovedsagligt samtaler med studerende, der optager Jens Munks arbejdstid.
”Og det kunne sagtens være endnu flere, hvis jeg havde mulighed for at tage endnu flere ind,” siger han og understreger at ”der er et kæmpe behov for samtalerne.”
De studerende i det syddanske søger også universitetspræsternes fortrolighed.
”Der er generelt mange, der benytter sig af disse tilbud,” siger Jens Buchwald Andersen, der er universitetspræst på Syddansk Universitet.
KU: Svingende behov
På Københavns Universitet er ventetiden på en samtale i et fortroligt rum sjældnere.
”Ventelister kan sagtens forekomme. Det er sjældent, at jeg har det, men det kan sagtens forekomme, at der bliver noget ventetid,” fortæller Nicolai Halvorsen, der er universitetspræst på Københavns Universitet ved de natur- og sundhedsvidenskabelige fakulteter.
Han understreger, at behovet for samtalerne svinger efter det enkelte semesters mønster.
”Men når semesteret kører, som det gør i øjeblikket, så kan jeg sagtens have mellem 3-10 samtaler på en uge,” siger Nicolai Halvorsen.
Læs også: Studerende stresser sig syge