Rebelsk og udfordrende er ord, der beskriver lysten til at lege Spiderman. Kommunikationsmedarbejder i Rigspolitiet Thomas Kristensen pointerer, at storbyens klatre- samt parkour-interesserede skal have straffeloven for øje.
– Der er regler i straffeloven, der siger, at man ikke må bringe andre i fare, og at man ikke må gå ind på andres ejendom, siger Thomas Kristensen fra Rigspolitiet, der ikke er synderligt begejstret for, hvilke situationer folk kan bevæge sig ud i.
Vi er blevet nødt til at sende redningshelikoptere, hvilket vi ikke synes er et hensigtsmæssigt brug af ressourcer
Thomas Kristensen, Rigspolitiet
Bygninger skal bruges
Ilja Olsen træner og medstifter af Copenhagen Parkour, opfordrer sine elever til at tage hensyn til loven, når de dyrker parkour i gaderne. Alligevel håber han på, at eleverne vil bruge byens rum.
– Jeg håber da, at folk går ud og bruger parkour i byen. Det er op til folk selv, om de vælger at hoppe rundt på tage, men vi opfordrer folk til at tage hensyn, siger Ilja Olsen.
Ilja Olsen er samtidig træt af, at det er parkour, der får skylden for at bryde love og klatre på bygninger. Han mener, at det er unge og fulde folk, der giver politiet problemer.
– Hvis de bliver taget i en situation, de ikke kan håndterer, er det jo let at bruge undskyldningen ”Jeg lavede altså bare parkour”, Ilja Olsen.
Spild af ressourcer
Thomas Kristensen fra Rigspolitiet er utilfreds med folk, der leger Spiderman og ender steder, hvor de ikke selv er i kontrol længere.
– Der er flere eksempler på folk, der kommer uheldige steder hen, hvor de ikke kan komme ned fra. Her er vi blevet nødt til at sende redningshelikoptere, hvilket vi ikke synes er et hensigtsmæssigt brug af ressourcerne.
Heldigvis for politiet kan Ilja Olsen informere, at det med at hoppe fra tag til tag, ikke er så populært længere.
– Det med at hoppe på tage er rimelig outdated efterhånden, for der er ikke så meget at lave der oppe, siger Ilja Olsen.