50 reportere klar med interaktiv journalistik

Tidligere har disse journalister arbejdet på NetAvisen. Nu skal et nyt hold i gang. Arkivfoto: Josephine Wiesener
Tidligere har disse journalister arbejdet på NetAvisen. Nu skal et nyt hold i gang.
Arkivfoto: Josephine Wiesener

Spændende, overraskende og nærværende historier. Det er, hvad NetAvisens læsere kan glæde sig til over de næste uger.

NetAvisen kører nemlig på fuldt blus fra på mandag d. 4. april og frem til 21. april. Et særligt satningsområde er interaktivitet.

Det betyder, at onlinemediets cirka 50 netjournalister har fokus på at levere læseoplevelser, som ikke kun handler om tekst, forklarer Maria Bendix Olsen, der er en af de tre redaktører på NetAvisen.

– Brugerne kan glæde sig til for eksempel interaktive kort og tidslinjer, som kan bidrage til en federe læseoplevelse, siger hun.

Det er en selvfølge, at vi er aktive på både Facebook og Twitter. Vi kan komme i kontakt og dialog med både læsere og kilder, og flere vil lære NetAvisens journalistik at kende
Maria Bendix Olsen, redaktør på NetAvisen

Foruden en lang række skrivende reportere, satser NetAvisen nemlig stort på webtv, og mange reportere skal levere en række tv-historier:

Læs også: Nyhedsrobotter gør ikke journalister arbejdsløse

– Brugerne kan glæde sig til se fascinerende webtv-indslag, som fortæller nære og overraskende historier, siger Mads Kæmsgaard Eberholst, der også er redaktør på NetAvisen og har ansvar for webtv-redaktionen.

I år samarbejder NetAvisen med bt.dk, som vil bringe udvalgte artikler.

Flere læsere

– Samarbejdet betyder naturligvis, at vi vil få udbredt kendskabet til NetAvisens journalistik endnu mere, siger Jannie Møller Hartley, der er avisens tredje redaktør.

Læs også: Bobler og klapsalver: Her er NetAvisens vinderartikler

På alle artikler vil det fremgå, at artiklerne er skrevet af journaliststuderende på RUC.

Følg NetAvisen

NetAvisen har også fokus på at være til stede på sociale medier.

– Det er en selvfølge, at vi er aktive på både Facebook og Twitter. Vi kan få delt historierne, så endnu flere læser dem. Vi kan komme i kontakt og i dialog med både læsere og eventuelle kilder. Og flere vil lære NetAvisens journalistik at kende, forklarer Maria Bendix Olsen.

Tech og trafik

NetAvisens hovedredaktioner er Nyheder, Tech & Viden, Social & Sundhed, Arbejdsliv og Trafik. Dertil er en hel redaktion dedikeret til at producere web-tv. En del af de skrivende journalister vil også producere radio undervejs.

NetAvisen åbnede for første gang i 2009. Du kan se en interaktiv tidslinje over avisens historie herunder. Klik på pilen og bliv klogere på onlinemediet.