For 444 år siden opdagede Tycho Brahe en ny stjerne i stjernebilledet, Cassiopeia. Denne opdagelse var en astronomisk sensation, fordi man førhen havde troet, at stjernerne og planeterne bevægede sig i faste baner rundt om jorden. Han beviste derfor at stjernehimlen var foranderlig. Denne opdagelse har derfor været grundlag for Tycho Brahe’s senere bedrifter, og en milepæl i videnskabshistorien.
NetAvisen har i samarbejde med historiker og historieformidler hos Danmarks Radio, Christopher Schnoor, opstillet fem ting du bør vide om en af Danmarks største videnskabsmænd.
Læs også: Astronomer opdager uventet mønster i galaksers udvikling
Grundlag for videnskab
Historie er en vigtig del i forståelsen af livet, for at forstå hvem vi er, må vi forstå hvor vi kommer fra, og hvordan vi er nået hertil. Men er det egentlig vigtigt at vide hvem Thyge Ottesen Brahe var? Svaret er ja, hvis man spørger Christoffer Schnoor.
– Tycho Brahe har dannet skole for moderne videnskabelig metode med sin ide om at finde fejlkilder. Så det kan vi slet ikke undgå at få med fra ham, om vi vil eller ej. Og så er han, som de øvrige af renæssancens videnskabsmænd spændende, fordi de var med til at ændre vores verdensbillede og give os en forståelse for, hvordan videnskaben har udviklet sig, siger han.
Læs også: Kunsten kan hjælpe videnskaben
Nedenfor kan du blive klogere på Tycho Brahe og hans spektakulære bedrifter. Så du kan svare rigtigt, næste gang du støder på et Tycho Brahe spørgsmål i Bezzerwizzer.