Bakkens åbning drukner i regn

Når Bakken åbner på torsdag skal de 4.000 motorcyklister, der starter kværnen i den anledning, nok finde regnslag og paraply frem, for der er regn på vej til t

Når Bakken åbner på torsdag skal de 4.000 motorcyklister, der starter kværnen i den anledning, nok finde regnslag og paraply frem, for der er regn på vej til torsdag.

Med candyfloss, rutschebaner og pølser åbner Bakken torsdag op for en ny sæson. Men de besøgende skal iføre sig regntøj og gummistøvler, hvis de vil nå tørskoede igennem forlystelserne, DMI lover nemlig regn.

»Der sker et omslag torsdag fra køligt til lunere vejr. Derfor kommer der også en del regn,« siger Thyge Rasmussen, vagthavende hos DMI.

Selvom DMI lover op til 5 mm. regn, er Bakkens administrerende direktør Niels-Erik Winther optimistisk.

»Når bakken åbner kommer foråret jo. Så vi håber selvfølgelig stadig, at de tusindvis af motorcykler, der skal luftes, får godt vejr,« siger han.

Årets varmeste dag
Vil man undgå regn og mudder, skal man derfor vente med at komme på besøg på Bakken til på lørdag. Der vil der nemlig være noget om forårs-snakken. For selvom torsdagen byder på regn, kommer forårsvejret og varmen for alvor over os i weekenden.

»Det bliver klart årets hidtil varmeste dag,« siger Thyge Rasmussen. »Lørdag byder på op mod 20 graders varme, tørvejr og sol.«

Og faktisk er det en stigning på over 10 grader i forhold til sidste weekends dagtemperaturer.

Skal man opleve Bakkens første dage i solskin, er lørdag også klart det sikre valg. Allerede søndag kommer der nemlig flere skyer og temperaturen falder til 13 grader.

Hepper på foråret
På Bakken håber Niels-Erik Winther, at foråret i år vil bide sig bedre fast, end det gjorde sidste år.

»Sidste år var der solskin, da bakken åbnede. Men lige efter gik det ned ad bakke og blev dårligt vejr i ret lang tid,« siger han.

Læs også

Nyd solen – regn på vej

Nu kommer varmen – 19 grader i weekenden