Bond følger Bonderøven-trend

Agent 007 har lagt de fleste avancerede gadgets på hylden og er gået over til en mere simpel stil i den nye film Skyfall. James Bond-filmen stemmer dermed overens med en stor trend i samfundet, hvor folk søger tilbage til det autentiske liv, forklarer livstilsekspert Henrik Byager, der var til forpremiere på filmen i onsdags.

”Især slutscenen handler meget om det. Mand mod mand ude på et øde skotsk højlandssted. Det er den bølge, at tingene skal tilbage til det, vi kender. Og det skal ikke være så fremmedgjort og nyt,” siger han.

Tendensen i samfundet er, at man søger tilbage til ”det mere simple”. Det er programmer som Bonderøven på DR1 et eksempel på, mener Henrik Byager. Her fokuserer Bond-filmen også mere på det enkelte menneskes evner, fremfor hvad teknologien kan hjælpe os frem til af bedrifter.

”Det, der imponerer os mere nu, er, hvad mennesker kan af egen kraft og vilje, og det er han et fint eksempel på,” siger han om James Bond.

Tilbage til de gamle film

Usynlige biler og højteknologiske våben er ikke på samme måde en del af Bond-universet i Skyfall. På den måde er filmen mere realistisk end de to seneste, Casino Royal og Quantum of Solace. Den minder mere om de gamle Bond-film, siger Henrik Byager.

”Det er meget back to basics. Det er biler, der kører. En motorcykeljagt på en almindelig motorcykel. Og en togjagt og et togslagsmål på toppen af toget som i de gode gamle dage,” siger Henrik Byager.

Den analyse deler Bo Tao Michaëlis, der anmeldte filmen for filmmagasinet Ekko. Han kalder filmen en ”kovending”.

”Det, der gør filmen så fornyende og dog alligevel, at den peger tilbage, er, at det mere er deres kompetencer, det går ud på: De er kloge, smarte og kan slås,” siger han. Bo Tao Michaëlis påpeger desuden, at Bond i Skyfall kører i sin gamle Aston Martin fra Goldfinger-filmen fra 1964.

Med Skyfall genopfinder man den gamle, klassiske Bond-film, hvor ”mænd kæmper på næver eller med håndvåben,” siger Bo Tao Michaëlis.

”Det er tilbage til basis og den rene vare. Og menneskets basale evner,” supplerer livstilsekspert Henrik Byager.

LÆS OGSÅ: Vil du være hip? Bliv vegetar 

LÆS OGSÅ: Kom op i gear med gadgets til din cykel