Padel tennis buldrer frem: Lokal forening padler med på bølgen

20mX10mX4m: Sådan måler de baner, medlemmerne i Rødvig G&I forhåbentlig snart kan boltre sig på.
Foto: Sebastian Würfel Nissen

Smash, skru og stopbold er alle teknikker, der skal øves i Stevns Kommune. Den lokale gymnastik- og idrætsforening i Rødvig har nemlig sat gang i arbejdet for at få to padel tennisbaner i foreningen.

– Padel vinder frem over hele Europa, så vi har lyttet til lokalbefolkningen, der har efterspurgt, om det ikke var noget vi skulle få til Rødvig. Så det har vi sat gang i nu, siger formand for Rødvig G&I, Ralf B. Hansen.

Det er dog ikke kun lokalbefolkningen, der skal bede om sporten, der beskrives som en kombination mellem tennis og squash. På nationalt plan er der siden starten af 2019 oplevet en stor stigning i antallet af padel baner. I januar 2019 var der 32 baner på landsplan.

– Vi har for nylig rundet 500 opførte baner i landet. Så der er kommet 300 nye baner i 2021. Det er en ret voldsom fremgang, vi har oplevet de sidste par år, men særligt i år, siger padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennis Forbund Morten Hedegaard.

Læs også: Kajak og stand-up skal forbedre unges mentale helbred

Den neongrønne bold i glasburet skaber rammerne for sociale samvær

Den store fremgang kan baseres på spillets sociale karakter samtidig med, at det er forholdsvis nemt at give sig i akt med.

– Spillet er let at gå til. Det kræver ikke den store tekniske formåen eller fysik at få gang i nogle gode dueller. Alle kan være med. Det er et spil, der skaber en masse smil og glæde, da det er et enormt socialt spil. Det er alle sammen ting som vi måske har manglet lidt under pandemien, siger Morten Hedegaard.

Padel i tal

    • 2019: 32 baner
    • 2020: 100 baner
    • 2021: 200 baner
    • Nu: 500 baner

Kilde: Dansk Tennis Forbund

I Rødvig har Ralf B. Hansen da også store forventninger til sportens bidrag til den lokale forening, der i øvrigt også tilbyder andre mindre sportgrene som bordtennis, dart og krolf, der er en krydsning mellem kroket og golf.

– De personer, der skulle støde til, når banerne kommer op, kommer til at bidrage til det fællesskab, sammenhold og den mangfoldighed, vi har i foreningen. Samtidig får vi folk op af sofaerne og ud og bevæge sig. Det er kun positivt, siger Ralf B. Hansen

Battet bruges mange steder

Da sporten udbydes i flere og flere byer, oplever Dansk Tennisforbund også, at udøverne bruger mange forskellige baner.

– Man kan se, hvordan folk den ene dag spiller i Ballerup, den næste i København og så i Holbæk. De er ikke bare knyttet til et sted. Så det er muligt at spille forskellige steder og opsøge andre modstandere og få nogle gode kampe ud af det, siger Morten Hedegaard.

Kommercielle og foreningsdrevne baner

    • Ca. 150 af de 500 baner er opført i foreningsregi. De resterende 350 baner er kommercielle baner.
    • Det er dog nogenlunde ligeligt fordelt mellem antallet af kommercielle og foreningsdrevede adresser, der kan spilles padel tennis på.

Kilde: Dansk Tennis Forbund

Også i Rødvig G&I forventer formanden, at både lokale og udefrakommende spillere vil benytte de fremtidige baner.

– Vi tror på, at det kan gavne den turisme, vi i forvejen oplever med klinten og havnen her i kommunen, at der er mulighed for at kommer herned og spille padel tennis. Så kan vi sammen løfte hele lokalområdet ved at udbyde en populær sportsgren, siger Ralf B. Hansen

Læs også: Stærke muller eller numsedans? Her er tidens største fitness

Tilladelsen til at opføre banerne er nu i forvaltningens hænder, og Ralf B. Hansen håber på, at den første serv skal serveres i marts næste år.

Sådan gjorde vi: Journalisten fandt ud af, at der skulle laves en padel tennisbane i Rødvig G&I på sociale medier. Derefter kontaktede journalisten foreningen og Padel i Danmark og foretog interviews med dem telefonisk. Billedet er taget ved Heylo padel i Ørestaden.