Christian Nielsen fuldender sin 13-årige drøm: Åbner endnu en cafe

I midten står ejeren af Café Kaiser, Christian Wittendorf Nielsen, sammen med resten af holdet i det nye lokale, der snart åbner. Foto: Ole Wittendorf Nielsen

Det skulle kun have været en lille cafe i Helsingør, men nu står Café Kaiser over for åbningen af den fjerde butik i Nordsjælland. Den flytter ind og overtager den gamle Tiger-butik på 1. sal i Hørsholm Midtpunkt for at give beboerne en ”unik madoplevelse”.

Manden, som står bag cafékæden Café Kaiser, er Christian Wittendorf Nielsen, der nu overrasker med en ny cafe i Hørsholm.

– Hørsholm kan forvente rigtig god mad, god betjening og dejlige omgivelser, siger han.

Selvom der findes mange andre spisesteder i Midtpunkt, ønsker ejeren af Café Kaiser at bidrage med noget nyt til byen og beboerne ved at servere næsten alt hjemmelavet. Og det er alt lige fra egne dressinger til salater, der bliver lavet fra bunden.

-Det, som vi ikke laver selv, det er vores bagerafdeling, der kommer fra bake-off. Men ellers er alt lavet fra bunden, det er en af vores helt store dyder, fortæller ejeren.

Ifølge ham lå det meget naturligt, at Hørsholm skulle være den næste placering for Café Kaiser, fordi det geografisk ligger godt i forhold til de tre andre cafeer i Nordsjælland, der henholdsvis ligger i Hillerød, Farum og Helsingør.

Dog bliver den nye cafe, som åbner til juni, hidtil den største af de tre andre åbne Kaiser cafeer i Nordsjælland. Her vil der både være plads til 90 gæster indendørs og en sydvendt terrasse, som kan husere flere gæster med udsigt til byen. Samtidig får de også flere pladser indvendigt foran cafeen. I alt kan der blive et sted mellem 180 til 200 siddepladser i cafeen.

 

Fra fejedreng til ejer af cafékæde

Den nu 33-årige ejer af Café Kaiser har stor erfaring. Igennem årene har han prøvet lidt af hvert, før han fik modet til at åbne sin egen café.

– Jeg har været i branchen siden jeg var 13 år, hvor jeg har været fejedreng, opvasker og hjælper til tjenere og bartendere. Derfor har jeg prøvet det hele. Jeg havde derfor lyst til at prøve mit eget, og så kastede jeg mig ud i det. Først åbnede jeg i Helsingør, dernæst Hillerød og for halvandet år siden åbnede vi i Farum. Nu er vi klar til at åbne i Hørsholm, siger han.

I dag satser han på at åbne to cafeer om året og søger muligvis mod København, oplyser han.

Navnet Café Kaiser er inspireret af ejerens fødeby, Helsingør. Kronborg Slot er byens store attraktion og gav Christian Nielsen inspiration til at vælge navnet Kaiser til sin café.

Lokale i fryd og gammen

Beboerne i Hørsholm er positivt stemte over for åbningen af den nye café i Hørsholm Midtpunkt. Den 54-årige skolelærer Pia Esven ser frem til, at der kommer flere restauranter og cafeer i midten af Hørsholm, da de andre spisesteder samler sig ved Rungsted Havn. Ifølge hende er det grunden til, at Hørsholm mangler mere byliv.

– Jeg har det rigtig godt med, at der åbner en ny cafe i Hørsholm. Selvom der er et stor udvalg i byen, synes jeg, at mange cafeer og restauranter samler sig temmelig meget ved Rungsted Havn. Det er hyggeligt, at der kommer lidt liv andre steder i byen. Jeg synes, at der mangler mere cafeliv i eksempelvis Hørsholm Midtpunkt, hvor cafeen bliver placeret,”, fortæller den 54-årige skolelærer.

Cafeen håber på at åbne i midten af juni, og ejeren udtaler, at han har planer om at åbne en ny café til sommer.

Sådan gjorde vi: Ideen med historien stammer fra et Facebook opslag, der blev delt i gruppen “Hørsholm Rungsted Beboergruppe”, som oplyste, at Hørsholm Midtpunkt får en ny café. Ejeren af Cafe Kaiser og den lokale beboer er blevet kontaktet telefonisk efterfølgende til interview.

Læs også: Køge: Veterancafé er blevet et hit