Der bliver ingen Paradise-tvillinger i denne omgang

Der er kun kort tid til, at kronprinsparrets tvillinger skal døbes, og derfor er navnespekulationerne allerede i gang over alt i Danmark

Der er kun kort tid til, at kronprinsparrets tvillinger skal døbes, og derfor er navnespekulationerne allerede i gang over alt i Danmark

Dåbskjoler, blomster, gæstelister – og selvfølgelig navnene.

Der er knap to uger til, at kronprinseparrets tvillinger skal døbes i Holmens Kirke. Men allerede nu bliver hjernerne vredet hos både bookmakerne, historikerne, navneforskerne og danskerne selv for at gætte, hvilke navne tvillingerne ender med at få.

Bookmakeren Bet24 har over 20 valgmuligheder, som man kan satse sine penge på, mens man hos bookmakeren Unibet kan vælge imellem alt fra gamle, kongelige navne som Valdemar og Mathilde, til navne på reality programmet Paradise Hotels tidligere deltagere, Amalie og Peter, eller Tammie og Kasper, der alle giver pengene 300 gange igen.

Det er dog ikke særligt sandsynligt, at tvillingerne bliver opkaldt efter Paradise-deltagere, selvom de er voldsomt populære, siger navneforsker Michael Lerche Nielsen fra Nordisk Forskningsinstitut ved Københavns Universitet.

»Der må ligesom være en grænse, og Kongehuset har jo også et image, som de skal pleje, og det er nok ikke lige det signal, de har lyst til at sende ud i verden,« vurdere han.

Men det også det tætteste man kommer noget konkret. For navneforskere og historikere holder posen med guldkorn lukket og vil ikke røbe, hvilke navne de selv tror på, at det bliver.

Det bliver både traditionelt og moderne
Der vil helt sikkert være mange danskere, som følger begivenheden fra sidelinjen, men for alle de tv-seerne, der skal bruge torsdag den 14. april på at følge dåben, gælder det om at holde igen med kaffen, når tiden nærmere sig, hvor præsten spørger, ’hvad skal barnet hedde?’ 

 
»Dels er vi så langt nede i arverækkefølgen, at det ikke behøver være en Margrethe, Christian eller Frederik. Og dels er Kronprinseparret i det hele taget meget moderne. Det har de i hvert fald vist i forhold til prinsesse Isabella,« siger Jon Bloch Skipper, der er historiker og Billed-Bladets royale ekspert. 

Han mener nemlig, at kronprinseparret har friere tøjler denne gang, og det kan danskerne godt forvente, at de vil benytte sig af.
 

»Jeg tror ikke, at vi skal være alt for overrasket, hvis kronprinsparret finder et navn, vi nok ikke alle sammen havde tænkt på i første omgang,« siger Jon Bloch Skipper.

Og det er der god grund til, mener navneforsker Michael Lerche Nielsen. Kronprinseparrets tvillinger skal nemlig ikke ligesom storebror prins Christian være regent, og derfor behøver de ikke at få de traditionelle konge- og dronningenavne.

»Det er med konger, ligesom det er med paver. De tager i princippet kun et kongenavn, når de skal på tronen,« siger Michael Lerche Nielsen.
 

Bedre end X Factor
Siden kønnet på børnene blev kendt ved fødsel tilbage i januar, har navne som Ingrid, Leonora, Knud, Villy og Helle været i spil blandt bookmakerne.

»Kongehuset er voldsomt populært. Så snart der foregår et eller andet i kongehuset, så begynder alle spekulere. Der er intet som kongelige begivenheder der kan samle den danske nation, for alle har jo en mening om det. Der er bedre end X Factor,« siger pressechef for Unibet, Per Marxen.

Men selv om det er en populær gætteleg, har Danske Spil ikke valgt at satse på et kongeligt odds.

»Det er udfaldet, der er afgørende. Hvis der er en mulighed for, at nogen kender resultatet og kan tippe i den retning, så kan vi ikke have nogen odds. Det skal være et ukendt resultat, som med en fodboldkamp f.eks.,« forklarer informationsmedarbejder hos Danske Spil, Morten Hedegaard.

Læs også: Læser: De skal da hedde Bent og Birthe

Læs også: Kongelige tvillinger vises frem