Test din partner for utroskab

»Med denne utroskabstest kan du få svaret om din kæreste eller kone er dig utro,« står der på hjemmesiden testdig.dk, der forhandler utroskabstesten.

Utroskabstesten kommer som et test-kit og indeholder en væske, der kan smøres på tøj og slår ud med en stærk lilla farve, hvis den fanger en sædplet.

Testen kræver afholdenhed

Testen siger dog ikke noget om, hvem sædpletten kommer fra.

»Den slår kun ud på sæd. Om det så er din eller naboens, det siger den ikke noget om. Det skal man være opmærksom på, så hvis man vil tage sådan en test, så skal man selv have været afholdende i et stykke tid,« forklarer Mikkel Roed, der ejer firmaet Testdig ApS, der forhandler utroskabstesten på nettet.

»Og der er altid fejlkilder, så vi siger til kunderne, at de ikke skal bruge utroskabstesten som det eneste. Men testen kan være et redskab til at bekræfte en mistanke, der er der i forvejen,« siger han.

Parterapeuter advarer

Utroskabstesten er den gale vej at gå for de jaloux herrer, mener både psykolog Finn Korsaa og psykoterapeut med speciale i parterapi Eva Biehe.

»Det er simpelthen som at lege små børn efter hinanden,« siger Finn Korsaa, og Eva Biehe vurderer, at »man er rigtigt, rigtigt langt ude, hvis det er nødvendigt«.

»Folk tjekker allerede hinandens mobiler, facebook- og bankkonti, og utroskabstesten er bare endnu en kontrolmulighed. Men det er ikke den rigtige vej at gå,« fortæller Eva Biehe.

Konfronter partneren direkte
Mistroen kan ende med at falde tilbage på den jaloux part.

»Det er et tillidsbrud af dimensioner, hvis partneren opdager, at man har snuset rundt i hendes ting,« siger Eva Biehe.

»Den, der begynder at lege detektiv og tjekker sin partner i det skjulte, ender ofte med at skade sig selv eller sin egen selvopfattelse. De har normalt ikke en opfattelse af sig selv som en, der kontrollerer og mistænkeliggør, så det er meget nedbrydende at gå ind i det spil,« forklarer Eva Biehe.

Eva Biehe tilføjer, at jalousien kan selvfølgelig godt være velbegrundet, men det bedste er at konfrontere partneren direkte med sin mistanke, for så kommer det som regel frem i sidste ende.

Finn Korsaa mener, at jalousien og mistilliden i forholdet kan have fået så godt fat, at man bliver nødt til at gå fra hinanden.

»Hvis ikke man kan bearbejde problemet ved at spørge, så må man bryde forholdet,« siger han.