Derfor startede fredag morgen i togkaos

Trekroner Pendlerklub håber på bedre togdrift  Foto:  Jan Oosterhuis
Det var svært at komme til Ringsted i dag.
Foto: Jan Oosterhuis

Forsinkelser. Aflyst. Forsinkelser. Aflyst. Det var beskeden til mange af de passagerer, der skulle køre på strækningen mellem enten Holbæk-København og Ringsted-København, mødte her til morgen et massivt togkaos med adskillige aflysninger og forsinkelserne.

De store forsinkelser skyldes et brud på en skinne mellem Høje Taastrup og Glostrup.

Forsinkelser påvirker fortsat passagerer på disse strækninger indtil til kl. 11.

I toget fra København H mod Høje Taastrup, som alle passagerer måtte med, var flere irriterede over morgenens problemer.

For Lis Hornby, der underviser i faglig formidling på Roskilde Universitet, har forsinkelserne konsekvenser for hendes arbejde:

– Jeg har været forsinket i næste tre kvarter. Nu sidder der 60 studerende i er forelæsningslokale og venter på mig, siger hun.

Elise Poulsen, der er konsulent i Socialstyrelsen, mener, at DSB har været for dårlige til at oplyse passagererne om sporproblemerne:

– Jeg skulle ikke have været med det her tog, men toget til Holbæk. Jeg har fået af vide, at jeg skal tage det her tog til Høje Taastrup og derefter skifte tog. Måske vil toget vente, men mere ved jeg ikke. Jeg ved ikke, hvor længe det vil tage, og vi får jo ikke noget af vide. Nogle gange kan DSB ikke gøre for det. Men det her er lidt usædvanligt, for der er ikke den helt store oplysning til passagerene, siger hun.

Forbedringer på vej

DSB har efter, at skinnenedbruddet igangsat et akut sporarbejde på strækningen, og det har betyder færre togafgange for strækningens mange passagerer.

Togtrafikken på denne strækning kører derfor på et enkelt spor, men DSB regner med, at togdriften bør kører normalt igen kl. 11.

Hvis du skal tog i Hovedstadsområdet, bør du dog fortsat tjekke DSB’s rejseplan.

Har du oplevet forsinkelser på mere end 30 minutter, kan du søge kompensation.