Dit hus vrimler med edderkopper hele året

Flere medier skriver, at efteråret er sæson for, at edderkopperne bevæger sig indenfor i vores boliger, men det er blot en skrøne. ”Husedderkopperne er der året rundt, det er ikke noget med, at de flytter ind,” fortæller Edderkoppeforsker Nikolaj Scharff fra Statens Naturhistoriske Museum. Det er ganske rigtigt, at edderkopperne bliver mere synlige i vores boliger her i efteråret, da de nu er kønsmodne, og hannerne derfor er på jagt efter hunner. Men det er de samme edderkopper vi ser, som hele tiden har haft husly under samme tag som os selv.

Umulige at udrydde
Husedderkopperne lever året rundt i sprækker, kroge, vægge, samt lofter, og føler sig især godt tilpas i fugtige kældere. Her vil de blive ved med at være, for fjerner du dem, kommer der meget hurtigt nogle nye, forklarer Nikolaj Scharff. ”Det er ikke fordi, de nye edderkopper er kommet ind udefra, det er simpelthen fordi der er æg og unger alle vegne i huset,” fortsætter han.

”Medmindre du river væggene ned, river gulvbrædderne op, fjerner edderkopperne, og gasser huset, så kan du ikke fjerne edderkopperne,” siger Nikolaj Scharff. Om du så forsegler dit hus, vil du stadig have de små langbenede gæster på permanent besøg.

300-400 edderkoppeunger
Det er umuligt at få bugt med husedderkopperne. Der vil altid ligge nogle æg, eller være nogle unger, et eller andet sted i huset.
Når en mejeredderkop – som er den mest almindelige husedderkop – lægger en ægsæk, og ungerne kommer ud, så kommer der typisk 300-400 edderkoppeunger, fortæller Nikolaj Scharff.

”Til at starte med er de på størrelse med et komma, og så går de rundt og gemmer sig i sprækker. Så vokser de sig store at du kan se dem, og du får øje på dem igen fjorten dage til en måned senere,” siger Nikolaj Scharff.

Læs også:

Bange for edderkopper? Så bliver de større

Edderkopper bliver større i skræmte øjne