Du kan stadig pulse løs på firmaets regning

Venstre lovede sidste år, at gøre noget ved, at virksomheder har mulighed for skattefrit at udbyde cigaretter som en frynsegode.

Venstre lovede sidste år, at gøre noget ved, at virksomheder har mulighed for skattefrit at udbyde cigaretter som en frynsegode. Men man kan stadig få cigaretter som en frynsegode. Det er forkasteligt, mener oppositionen.

Frugt, smørrebrød og smøger kan tilbydes til dig af din arbejdsplads som en frynsegode.

Til trods for at vi befinder os i 2011, hvor rygerne skal udenfor eller ind i et lille bur for at ryge en smøg, er der stadig mulighed for, at arbejdsgiverne kan give deres medarbejder smøger som en frynsegode. Og oven i købet helt skattefrit.

 Venstres skatteordfører Mads Rørvig sagde sidste år, at han ville få embedsmændene i skatteministeriet til at kigge på sagen. 

Der skal gøres noget ved det
»Der er blevet truffet en politiskbeslutning og sat gang i sagen. Men der skal selvfølgelig gøres noget ved det,« siger Mads Rørvig, Venstres skatteordfører.

Men selvom man fra politisk side er sat gang i sagen, så er det stadig skattefrit for virksomhederne at have smøger som en frynsegode.

»Der var en diskussion for noget tid siden om, hvorvidt det er etisk korrekt i dag, at cigaretter kan stilles til rådighed på lige fod med frokost- og frugtordninger. Men virksomheder kan stadig skattefrit stille cigaretter til rådighed for deres medarbejdere, hvis de vil,« siger Lars Ahlbom, fuldmægtig i skatteministeriet.

Det er ikke godt nok
Og selvom det måske ikke er ret mange virksomheder, der gør brug af denne ordning, så synes Kræftens Bekæmpelse ikke om det.

»Det synes jeg er skidt,« siger Niels Them Kjær projektleder ved Kræftens Bekæmpelse.

Oppositionen forstår ikke, at det stadig er muligt at udbyde cigaretter som en frynsegode et år efter, at der blev lovet, at man ville se på sagen.

»Jeg synes, kort sagt, at det er forkasteligt. Jeg synes, de skulle tage og få fingeren ud,« siger Jonas Dahl sundhedsordfører fra SF.

Info: Ca. 14.000 danskere dør årligt af deres rygning, viser tal fra 2010 fra Kræftens Bekæmpelse.

Læs også:
Cigaretproducenter forsøger at snyde Skat
Kina forbyder indendørs rygning offentligt