Ekspert: En million dater og flirter på Facebook

Vi dater som aldrig før på Facebook. En million danskere har allerede prøvet lykken, vurderer ekspert.

Vi dater som aldrig før på Facebook. En million danskere har allerede prøvet lykken, vurderer ekspert.

Søde beskeder, flittigt brug af ”synes godt om”-knappen og blinkende smileys . Det er en strategi, som en femtedel af Danmarks befolkning benytter sig af i jagten på den udkårne, vurderer Facebook ekspert Mikael Lemberg.

På din Facebook-profil er du ikke anonym ligesom på andre datingsites, og det er en af grundende til, at det er blevet så populært at taste sig til kærligheden på Facebook, mener Mikael Lemberg.

 »Vi kan nemlig stole meget mere på, hvem vi snakker med, når vi dater på Facebook. Vi gemmer os ikke bag et fancy navn, og det er meget sværere at snyde med sit udseende eller personlige oplysninger, « siger han. 

Mikkels Facebook-date
Der findes ikke nogle konkrete tal på, hvor mange danskere der taster sig til kærlighed på Facebook, men en af dem er 22-årige handicaphjælper Mikkel Lassen fra København, der selv fandt en kæreste på Facebook. For ham var det også rigtig vigtigt, at han vidste, hvem der sad bag den anden skærm. 

»Det var helt klart vigtigt for mig, at jeg kunne være sikker på, at hun var, den hun var, og ikke en eller anden klam mand med underlige seksuelle præferencer,« siger Mikkel Lassen, der nu er single igen.

Ikke så tys tys
Selvom turtelduer og den ægte kærlighed ikke nødvendigvis findes i cyberspace, så bakker Michelle Hviid, der er datingekspert og stifter af datingsitet Runningdinner.dk, op om, at Facebook er det nye datingsted for singler.

»Alle er på Facebook, og det er ikke så tys tys og fuld af fordomme som at date andre steder på nettet, og det er jo en kæmpe fordel, « siger Michelle Hviid.

Det er langt fra alle, der tror på, at Facebook kommer til at dominere det danske datingmarked. Thomas Bigum, der er ekspert i sociale medier, mener blandt andet, at økonomi vil sætte en stopper for tendensen.

»De største datingportaler har ikke travlt med at gå ind i Facebook, fordi de ganske enkelt ikke kan tjene penge på det,« siger Thomas Bigum.

 I dag er ca. halvdelen af den danske befolkning brugere på Facebook.
 

Læs også:

Google din date

Din chef ser skævt til dating-sites