Ekspert: Huller i matematik burde være opdaget før

Man kan ikke nå at lappe huller på et par måneder. Det mener direktør for Center for Strategisk Uddannelses Forskning og Kompetence Udvikling på DPU, Niels Egelund.

– At have det argument, at hvis man har et hul i matematik, så kan man nå at få det repareret, det synes jeg altså er helt til rotterne, siger Niels Egelund og fortsætter:

– Det er jo fuldstændig til grin, hvis det skulle være sådan, at lærerne først opdager huller i matematik tre måneder før, de slutter ti års skolegang. Hvad fanden har de så lavet resten af tiden, ikke? 

Udmelding kommer efter, at SF har fremlagt et nyt udspil om skolereformen. Hvis det står til SF, så skal folkeskolernes afgangsprøve afskaffes og erstattes af en ny prøve, der skal ligges før den 1. Marts, som er den dato, hvor eleverne skal vælge uddannelse. 

Ved at flytte prøven, så den afholdes nogle måneder før, håber SF på at folkeskolen kan bruge resten af tiden til at forberede eleverne på deres kommende uddannelse. Samtidig skal en øget indsats i de fag, som eleven er knapt så skarp i, sikre, at færre elever falder fra i uddannelsesræset.