Ekspert: Peter Loft har masser af muligheder

At skatteministeren har mistet tilliden til sin departementschef står ikke til hinder for, at 54-årige Peter Loft nok skal finde et nyt job. Det mener Flemming Poulfelt, der er professor ved Institut for Ledelse på CBS.

– Peter Loft bliver betegnet som idérig og som en god leder, så jeg tvivler ikke på, at han nok skal få et job, siger Flemming Poulfelt, der dog mener, at undersøgelsessagen mod den tidligere departementschef kan være en belastning for hans jobmuligheder her og nu:

– Hvis der kommer for meget støj, vil mange virksomheder ikke synes, det er sjovt at se det tværet ud på forsiderne, så på den korte bane kan det være en hæmsko, at der kører sådan en undersøgelsessag, siger Flemming Poulfelt.

Mange muligheder

Tidligere departementschefer er endt i chefstillinger i det private erhvervslivs vidt forskellige brancher. Karsten Dybvad gik fra Statsministeriet til en direktørstilling i DI, Anders Eldrup skiftede Finansministeriet ud med en stilling som administrerende direktør i DONG, og eksemplerne er mange.

Peter Loft er selv medlem af et netværk for danske virksomhedsledere, en af de såkaldte VL-grupper, og han har derfor adgang til en bred vifte af ligesindede, der kender til hans kompetencer. Derfor er det ikke utænkeligt, at Peter Loft kan ende i en chefstilling i det private.

– En person der har en departementschefs kompetencer, kan selvfølgelig bruges mange steder. Om det bliver i den offentlige sektor eller udenfor, det må tiden vise, slutter Flemming Poulfelt.

Læs også: Peter Loft sendt hjem efter skattesag

Læs også: DJØF kræver forklaring op Peter Loft-sag

(foto: Skatteministeriet)