Fald i kriminalitet blandt indvandrere kan være et tilfælde

Københavns Kommune bekæmper kriminalitet blandt indvandrere med næb og klør.

Københavns Kommune bekæmper kriminalitet blandt indvandrere med næb og klør. Nu viser ny undersøgelse, at kriminalitet blandt indvandrer er faldet, men der udspiller sig ikke de vilde jubelscener på Københavns Kommune

Hot-spots, mentorordninger og væresteder. Det er blot nogle af de mange initiativer, som Københavns Kommune har i gang for at sikre integrationen af indvandrere og forebygge kriminalitet. Men er det de indsatser, der har været med til at gøre, at kriminaliteten blandt indvandrere er faldet?

Siden 1990 er kriminaliteten blandt indvandrere i Danmark faldet, det viser en ny undersøgelse foretaget af Rockwool Fonden. Men på Københavns Kommune lyder der ikke den store jubel, fordi de er i tvivl om, hvorvidt det er deres tiltag, der har været skyld i faldet.

»Det er da meget glædeligt, at nogen af de mange tiltag tilsyneladende virker, selvom vi ikke rigtig kan udlede, at det er vores initiativer, der har virket, eller det bare er tilfældigt,« siger Venstres gruppeformand Flemming Steen Munch, som medlem af Københavns borgerrepræsentation.

Vi ved ikke, hvad faldet skyldes
For at kunne sige noget om, hvad der ligger til grund for faldet i kriminalitet blandt indvandrere, skal evalueringen af indsatserne i Københavns Kommune blive meget bedre. Det siger Flemming Steen Munch, der ikke har indtryk af, at der fra Københavns Kommunes side, bliver evalueret på indsatserne. Derfor flyver han ikke op af stolen af glæde over rapportens ellers tilsyneladende fine resultater.

»Der er sat et kæmpe arbejde i gang fra kommunens side. Der bruges i Københavns Kommune rigtig mange ressourcer på en ganske lille del af den københavnske befolkning, men der bliver ikke i tilstrækkelig grad evalueret på den indsats,« siger Flemming Steen Munch.

Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen, som også er medlem af Københavns borgerrepræsentation. Siger også, at der bliver gjort en meget stor indsats på området og brugt rigtig mange penge. Heller ikke han synes, at evalueringen af projekterne er god nok til at sige, hvad der præcist ligger til grund for faldet i kriminalitet blandt indvandrere.

Integrationsborgmesteren i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (RV), forstår ikke den manglende entusiasme, som Flemming Steen Munch og Carl Christian Ebbesen udtrykker. 

»Vi har en masse forskellige projekter i gang, som vi ved virker. Vi evaluerer hele tiden alle vores projekter. Jeg går meget op i effekter, resultater og mål,« siger Anna Mee Allerslev.

Læs også:
Nydanskeres kriminalitet falder dramatisk
Integrationsborgmester: København skal være Europas mest mangfoldige by
Der er et enormt potentiale i integration