FC Roskilde vil være fuldtidsprofessionelle hvis de rykker op

FC Roskilde i kamp mod Viborg FF. Foto: Wikipedia

NetAvisen bragte i sidste uge et indslag om FC Roskilde, og om hvordan det gavnede klubbens spillere at have sidebeskæftigelser. Hvis klubben forsætter sin succes og rykker op i Superligaen, kan der dog blive mindre tid job og uddannelse uden for kridtstregerne for flere af spillerne. En oprykning vil styrke klubben økonomisk, og en af del af de midler der kommer ind skal investeres i spillertruppen.

– Vi har i øjeblikket 14 spillere på fuldtid. Hvis vi rykker en række op, er det planen at hele truppen skal være fuldtid, siger Anders Theil.
Ændringerne vil betyde at alle truppens spillere er med til alle træningspas. Det kan blive nødvendigt når niveauet på modstanderne stiger.
– Hvis hele truppen er på fuldtid, vil det give os bedre mulighed for at forberede os, og forbedre spillernes restitution, uddyber Anders Theil.

Læs også: TV: Fodboldspillere der studerer er bedre på banen

En af de spillere der er på deltid i FC Roskilde er midtbanespiller, Andreas Lissau. Han har svaret klar, hvis et tilbud om en fuldtidskontrakt skulle komme hans vej.
– Jeg har helt klart ambitioner om at blive fuldtid, det skal man have når man ligger i toppen af 1. division, og spiller en del, som jeg gør, siger Andreas Lissau,

Han er afklaret med at en fuldtidskontrakt kan påvirke hans mulighed for at studere ved siden af fodbolden.

– Hvis jeg bliver fuldtid, er jeg klar til at droppe mit studie, siger midtbanespilleren.

Ikke Hobro-stilen
FC Roskildes plan om at gøre truppen fuldstidsprofessionelle, adskiller sig fra den måde, som deltidsklubben Hobro gjorde det på, da de rykkede op i sæsonen 2014/2015. Hobros semiproffer tog Superligaen med storm, og tog blandt andet en sejr i Parken over F.C. København og vandt alle tre indbyrdes opgør over Brøndby med en samlet målscore på 6-0. Det gjorde de med landmænd, gymnasielærer og håndværkere i truppen. Hobro er nu tilbage i 1. Division og kører med fuldtidssetup.

Læs også: TV: Brøndby-talenter vil til tops

Hobro IK og FC Roskilde spillede mandag en vigtig topkamp i 1. Division. Kampen endte 1-2 til Hobro, som nu fører rækken, med et forspring på fire point ned til FC Roskilde på tredjepladsen.

 

Hvad ved du om FC Roskilde? Tag FC Roskilde-quizzen her