Fra næste år er det slut med faldefærdige stole, 30 år gamle tyskbøger og fysiklokaler med skrot fra de lokale virksomheder.
Det er i hvert fald håbet for Jørgen Sloth, skolebestyrelsesformand og far til to børn på Karlslunde Skole. I foråret tog han radikale tiltag i brug, da han følte han sig nødsaget til at organisere en indsamling til basale undervisningsmaterialer som bøger og funktionelle stole.
Pengene:
- 14,4 millioner kroner bliver der brugt på et løft til specialundervisningsområdet
- 15 millioner kroner bliver brugt på at dække Skolernes samlede underskud
- 7,5 millioner kroner bliver brugt på til undervisningsmaterialer og inventar i årene 2025 og 2026
- “Væsentlige” anlægsinvesteringer i skolernes læringsmiljøer
- Pengene fordeles på Greves i alt 11 folkeskoler, og én 10. klasse
Forældre og Skolebestyrelser:
- Skolernes ledelse og skolebestyrelserne står til at få mere råderum.
- Der fokuseres på udvikling gennem dialog og aktiv borgerinddragelse.
- Lokale beboeres ønsker og behov bliver integreret gennem Velfærdsborgersamlingen.
– Vi nåede at indsamle ca. 60.000 kroner, og så skete der det, at der kom et budgetforlig i kommunen, fortæller Jørgen Sloth, som mener, at det burde være sket meget tidligere.
Kommunens nye budgetforlig for 2025-2028 træder i kraft fra 1. januar 2025, og vil ifølge forligsparterne skabe et helt andet økonomisk fundament og ruske godt og grundigt op i folkeskolerne.
Kommunens borgmester, Pernille Beckmann (V), opfordrede tidligere på året børn og forældre til at hjælpe med at samle penge ind til skolen, fremgår det af Sjællandske Medier.
Læs også: Folkeskoleelever i Furesø hiver færre bøger ned fra hylderne
Kommunen får fingrene ud af ørene
Jørgen Sloth peger på, at forsømmelserne på Karlslunde Skole blandt andet skyldes, at forældrene og skolebestyrelserne på skolerne ikke er blevet inddraget nok i, hvordan kommunens budget til folkeskolerne, bliver brugt. Han fortæller, at borgmesteren, har lovet at skolebestyrelsen fremover bliver inddraget i større omfang end tidligere.
– Det er jo fuldstændig uforståeligt at man ikke har prioriteret børn og unge højere. Forældrene og skolebestyrelserne skal inddrages i beslutningerne. Dialog er jo én ting – man kan sidde og tale om løsningerne, og så kan politikerne alligevel træffe beslutninger om noget andet. Vi vil gerne tættere på maskinrummet, så at sige, og det synes jeg, vi er ved at komme, siger Jørgen Sloth.
Marc Genning (V), medlem af Børn-, Unge- og Skoleudvalget samt Økonomiudvalget, afviser kritikken. Han mener ikke at politikerne har forsømt folkeskolerne, men påpeger, at kommunen har valgt at investere i digitale læremidler fremfor fysiske midler.
Det her viser jo meget tydeligt, hvad der er problemet – politikerne er for langt væk fra virkeligheden
Jørgen Sloth, Skolebestyrelsesformand og far
Han er dog enig i, at skolerne skal have medbestemmelse, når kommunens budget til folkeskolerne skal bruges.
– Det er, og bliver lærerne, der har fagligheden sammen med skolernes ledelse. De skal have noget medbestemmelse og indflydelse på, hvordan man planlægger og tilrettelægger undervisningen – herunder også læringsmidler, siger Marc Genning (V).
Netop nu er Skolebestyrelserne i dialog med kommunen om fordelingen af de ekstra penge. Og her oplever Jørgen Sloth, at der er sket nogle ændringer, fortæller Jørgen Sloth, der er optimistisk, men afventende med hensyn til fremtiden.
– Jeg synes, man må sige, at politikerne har lyttet indtil videre, og vi har opnået det vi ønskede i budgettet for år 2025. Så vi har takket pænt for kampen, og glæder os til et fortsat samarbejde. Nu må vi se, hvordan midlerne reelt bliver brugt på skolerne, og så kan det jo godt være, at vi må genoptage vores sag. I så fald er der jo kommunalvalg lige om lidt, siger han.
Forligsparterne indebærer borgmester, Pernille Beckmann (V), Simon Hegelund Østergaard (V), Liselott Blixt (uden parti), Hans-Jørgen Kirstein (M), Birgitte Klintskov Jerkel (C), Claus Dyremose (C) og Linda Hedegaard (F)
Sådan gjorde vi: Journalisten rakte på baggrund af den tidligere sag vedrørende pengeindsamlinger fra børn, forældre og lokale virksomheder til Karlslunde Skole i Greve Kommune, ud til Marc Genning, medlem Børn-, Unge- og Skoleudvalget samt Økonomiudvalget, for at følge op på historien. Journalisten blev bekendt med det nye budgetforlig, og tog derefter kontakt til af skolebestyrelsesformanden for pågældende skole, for at få hans side af historien. Alle interviews er foretaget over telefon.
One Response to "Flere penge skal forbedre folkeskolerne: »Fuldstændig uforståeligt, at man ikke har prioriteret børn og unge højere«"