Flødekonge hyldes i København

r kelly himself
RnB’s ukronede konge fejres verden over den 13. marts.
Foto: wbez.org

KØBENHAVN: Hvad enten du bumper, grinder eller bare er en flirt på dansegulvet, så er R. Kelly manden for dig – og han bliver fejret hele to steder i København fredag aften.

‘International R. Kelly Day’ holder sin flødefest på en stripklub på Vesterbrogade, og klokken 22 slår Jolene Bar i Kødbyen dørene op for en nat i slowjamens tegn.

Aftenen på Jolene Bar er gjort mulig af DJ crewet med det påfaldende navn: Bump N’ Grind Slow Hustle Crew.

Et af de originale medlemmer Christian Møller Bach aka. Chris White prøver at sætte ord på, hvorfor R. Kelly er så fantastisk.

– Fra vores perspektiv er han er bare larger than life. Han har overlevet sig selv og kan nogle ting, som ingen andre kan. Han er kongen af at få alt til at lyde liderligt, fortæller han.

Alle burde have lov til at fejre kongen af RnB
Christian Møller Bach, DJ og stifter af BNGSHC

Hvem har patent på legenden?

Det vil nu være anden gang, at de fem venner fra DJ-crewet dedikerer den hippe kødbybar udelukkende til denne ene musiker. Fænomenet, hvor R. Kelly årligt hyldes i marts, får flere og flere tilhængere efter at være oprindet i hans hjemstavn Chicago, Illinois.

Der fandt dog en kamp sted i 2014, da Bump N’ Grind Slow Hustle Crew første gang offentliggjorde deres begivenhed.

– Ikke lang tid efter offentliggørelsen fik vi en besked fra International R. Kelly Day (et andet dj-crew, red.), som fortalte, at vi ikke kunne bruge navnet. Det blev vi kede og forbavsede over, da vi mente, at man ikke kunne tage ejerskab på en international R. Kelly dag, siger Christian Møller Bach.

Efter forhandlinger skiftede Kødbyens event derfor ordet ‘International’ ud med ‘Global’ og flødeforherligelsen fortsatte.

Hør R. Kellys hit “Legs Shakin'” ved at klikke på nedenstående video

Læs også: Streetdansere holder atypisk fredagsfest

RnB-Bowle og Oreos til alle

Den unge DJ, der til dagligt studerer på Medie- og Journalisthøjskolen, beskriver sidste års hyldest som en succes.

– RnB har sin sejrsgang i København for tiden og folk tog rigtig pænt i mod vores event.

Christian Møller Bach husker tilbage på sidste år, hvor de havde æren af, at den danske RnB-sangerinde Karen kom forbi og fejrede musikgenren og ikke mindst R. Kelly med resten af den tætpakkede bar.

Bump N’ Grind Slow Hustle Crew erkender, at aftenens fest vil være lidt mere nedtonet, da hver dag skal ses som en hyldest til sangeren.

De lover dog, at der vil være en stor fælles RnB-Bowle med drikkelse og gratis Oreos ad libitum til alle. En hyldest til flødekongens sang Cookie, der gjorde selv den lille uskyldige småkåge til et sexobjekt.