Omkring 1000 mennesker var i dag klokken 14 mødt op for at vise sympati med det jødiske samfund. Repræsentanter fra det mosaiske trosamfund stod foran hovedindgangen, og mange af de fremmødte var ivrige efter at vise deres sympati. Ringen af mennesker strakte sig langs det meste af Krystalgade, ned af Fiolstræde, Rosengården, drejede ned af Peter Hvitfeldts Stræde og endte tilbage på Krystalgade.
Initiativet til fredsringen var taget af dansk palæstinenseren Niddal El-Jabri, og initiativet bunder i et ønske om et trygt samfund for alle uanset religiøs baggrund eller etnicitet.
– Jeg har et ønske om, at vi får et samfund hvor vi har det trygt allesammen. Og jeg oplever, at særligt jøder har svært ved at finde tryghed, siger Niddal El-Jabri.
Jeg vil gerne lære min søn nogle værdier. Nu begynder jeg at tude for jeg synes det er helt vildt stort at være herinde. Ulla Ernst Hansen, deltager i fredsringen.
Alan Melchior, Kontorchef i Mosaisk Trosamfund, var meget rørt over initiativet.
– Det er jo helt rørende. Det er sådan noget, man har drømt om. Hvis man har set Krystlagade efter mordet, så har man set hvordan det danske folk støtter os, siger Alan Melchior og fortsætter.
– Blomsterne lå ud til midt på vejen, og det har været så smukt, og det er lige så smukt i dag.
Tydeligt påvirkede
Det var tydeligt at se, at flere af de fremmødte var mærket af situationen. Flere deltagere kneb en tåre, da ringen blev fuldendt og klapsalver fyldte gaderne. Ulla Ernst Hansen deltog i fredsringen og havde taget sin på 5 år med.
– Jeg vil gerne lære min søn nogle værdier. Nu begynder jeg at tude, for jeg synes det er helt vildt stort at være herinde.
Læs også: Vogteren af det københavnske lys
Diana Ismail, havde valgt at deltage, fordi hun mener det er vigtigt, at folk ser, at de muslimske borgere også stiller op og siger fra overfor ekstremisme.
– Jeg har valgt at være her i dag, fordi jeg synes det er vigtigt at vise at man er imod alt fom for had imod andre mennesker, siger hun.
I kølvandet på terror
Initiativet til fredsringen kommer i kølvandet på terrorangrebet i København den 14. februar, hvor Omar El-Hussein skød og dræbte to mennesker og sårede 5 politibetjente.
Læs også: “Hvis du siger ordet “Danmark”, skærer vi din tunge ud”
Omar El-Hussein åbnede først ild imod Krudttønden, hvor han skød og dræbte den 55-årige instruktør Finn Nørgaard og sårede tre betjente.
Dan Uzan mistede livet, da Omar El-Hussein åbnede ild imod ham og to politifolk som stod vagt ved et privat arrangement som blev afholdt i synagogen.