Første spadestik i Havnegade

I dag begynder renoveringen af promenaden i Havnegade i indre København. Byggeprojektets start markeres med et arrangement med politikere, projektledere og pølser.

I dag begynder renoveringen af promenaden i Havnegade i indre København. Byggeprojektets start markeres med et arrangement med politikere, projektledere og pølser.

Til næste sommer vil københavnerne kunne nyde avisen på en bænk i egetræets skygge, omgivet af velduftende lavendelbede og lyden af bølgeskvulp. I dag tager teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) nemlig første spadestik til en renovering af havnefronten i Havnegade.
Havnegade skal i fremtiden være et grønt og indbydende åndehul for københavnerne, og i den anledning inviterer kommunen områdets borgere til pølser, sodavand og information om projektet.

»Vi har rejst et telt, og så kan dem der har lyst til at komme forbi få en snak og en økologisk pølse,« siger projektleder i Københavns Kommune Martin Akselsen. »Jeg selv, min byggeleder og vores rådgivende ingeniør vil være der, hvis der er nogen, der har spørgsmål eller vil snakke – eller bare vil høre ’Hvad er det egentlig for noget, der bliver lavet her?’«.

Første etape færdig til december
En del af byggeriet, der kommer til at koste 25,5 mio. kroner, vil stå færdigt inden året er omme.
Dog er renoveringsprojektet i Havnegade en del af en større plan for området, der blandt andet omfatter en gang- og cykelbro over inderhavnen fra Havnegade til Christianshavn. Men det projekt er endnu ikke udbudt, og derfor er den samlede tidsplan noget usikker.

»Havnegadeprojektet er delt op i nogle stumper. Der vil være nogle områder nede ved Nyhavn, hvor man er nødt til at vente på Inderbroen, der forventes at stå færdig i 2013,« siger Martin Akselsen. »Men det er kun i den ene ende. Der er rigtig meget, der vil stå færdigt til december.«


Fakta:

Arrangementet starter kl. 16.30 og finder sted ud for Havnegade 35. Ud over byggeledere og ingeniører vil Bo Asmus Kjeldgaard og formanden for Gammelholm Beboerforening, Rasmus Zier Bro, holde taler.

Du kan finde information om arrangementet senere i dag her.

Du kan finde planen over Københavns Kommunes renoveringsprojekt her.