Guide: Gør vognen vinterklar

Det er vigtigt at sørger for at bilen er klar til at indtage vintervejret. Robert Vestergaard er driftschef hos Super Dæk Service i Glostrup, og han giver her sit bud på fem gode råd til at sikre, at øsen kommer godt igennem vinteren. 

Dæk

Det første og vigtigste er at kontrollere dækkene på bilen. Har du sommerdæk, så skift til vinterdæk og sørg for, at dæktrykket er korrekt. 

»Skal du af sted på vinterferie til nordiske lande eller fx Tyskland, så gælder der nogle særlige regler, som man lige skal holde sig for øje, og eventuelt undersøge inden man tager af sted. I nogle lande skal man nemlig have både vinterdæk og stikninger med til dækkene,« siger Robert Vestergaard fra Super Dæk Service. 

Væsker

Olie, kølervæske og sprinklervæske er vigtigt at fylde på bilen. Og så i øvrigt tjekke at vinduesviskerne virker optimalt. 

Lys

Lyset skal altid virke, men især i mørket er det vigtigt at blive set. Kontroller at både for-og baglygter virker. Flere nye biler har ikke baglys, der tænder automatisk, så har man en ny bil, er det især vigtigt at tjekke. 

Bremser

Kontroller dine bremser og sørg for, at din bil bremser lige.

Forsyninger

Det sidste gode råd til kolde vinterdage på vejene er at have varme tæpper liggende i bilen. Derudover er de gule trafikveste og en redningstrekant faktisk også påkrævet at have i sin bil, i tilfælde af at der sker uheld. 

Flere automekanikere tilbyder vintertjek af bilen. 

Læs også:

Undgå at Kong Vinter ødelægger din cykel

Fremtidens bilproducent kan hedde Apple