Jagten på orgasme dræber kvinders sexlyst

Kvinder skal opgive jagten på orgasmer og finde tilbage til deres krop og begynde at nyde hele sexakten, sådan lyder rådet fra sexolog Katrine Berling

Kvinder skal opgive jagten på orgasmer og finde tilbage til deres krop og begynde at nyde hele sexakten, sådan lyder rådet fra sexolog Katrine Berling

Er du kommet? Nej, er du? Det er et eksempel på den slags samtale, der skal fjernes fra vores soveværelse.

Sexolog Katrine Berling underviser kvinder i, hvordan de udnytter det, hun kalder deres seksuelle potentialer.

Hun mener, at vi tager den stress, vi oplever i en travl hverdag med i sengen. Sex er blevet en sport, hvor det bare handler om at komme. Vi tager det konstante behov for at præstere med, når vi ligger under dynerne.

»Mange kvinder, der ikke får orgasme, de lever i en orgasmejagt, det vil sige, at de ligger og er totalt stressede, når de ligger og har sex,« siger Katrine Berling.

Hun mener, at vi bør tage udgangspunkt i det engelske udtryk ”to make love”. Sex bør handle om at vise sin partner kærlighed og skabe kærlighed. Alt for mange kvinder mister deres sexlyst som en konsekvens af de forventninger, der er til hende både på og udenfor lagenerne.

Kvinde, elsk dig selv

Katrine Berlings råd til de kvinder, der kommer til hende, er:

»Glem alt om orgasmer. Gå hjem og nyd jeres krop og få et kærlighedsforhold til jer selv og elsk jer selv, og når man først lærer at slappe af og mærke sig selv, så kommer det hele helt af sig selv.«

Hun mener også, at vi danskere har misforstået, hvad det vil sige at få en orgasme. Det er ikke bare den såkaldte eksplosion, det er også de små sammentrækninger og sitren i hele kroppen. Vi skal væk fra, at det er den store orgasme, der er det eneste, der tæller. Vi skal sætte pris på det intime samvær, vi har med vores partner.
 
»Du kan ikke få noget ved at stræbe efter det,« siger Katrine Berling.

Kvinder i 60’erne søger hjælp

De kvinder, der kommer til Katrine Berling for at udforske deres seksuelle potentialer, spænder aldersmæssigt lige fra starten af tyverne til slutningen af tresserne. Hun har jurister, folkeskolelærer, læger og arbejdsløse, ja kvinder fra alle sociale lag og i alle aldre i sin konsultation. Fælles for dem er et ønske om at udvikle og udforske sig selv og sin seksualitet.

»Min mission er, at kvinder får et dybere sexliv end et overfladisk et, hvor det ikke bare handler om, at nu skal de komme,« siger hun.
 

Læs mere:

Ny pille giver kvinder sexlyst

Katrine Berlings hjemmeside