»Jeg bliver jo aldrig rigtigt CBS’er«

Business
Den direkte vej til erhvervslivet virker lokkende på mange unge.  Foto: MorgueFile

Danmarks Statistik gjorde os for nyligt bekendte med, at mange studerende søgte kandidat et andet sted, efter de har taget en bachelor på RUC og SDU. Nuværende CBS-studerende Mathilde Christensen trængte til ny luft, da valget af kandidat skulle foretages.

– Den største drivkraft var nok at skulle prøve noget andet. Udover det ville jeg gerne være mere specifik. RUC er meget generelt, siger Mathilde Christensen.

Jeg er meget glad for at have taget min bachelor på RUC, og alt jeg har lært der, tager jeg med mig.

– Mathilde Christensen, nuværende CBS-studerende.

Mathilde er gået fra en bachelor i kommunikation og virksomhedsstudier på RUC til at læse Cand. Merc. Comm.-uddannelsen på CBS.

Læs også: Derfor flygter unge fra RUC og SDU

Har lært meget af RUC

Mathilde Christensen skiftede i sommer universitet, fordi hun ønskede et studiemiljø, der var mere erhvervsorienteret, men hun har ikke sluppet RUC helt.

– Jeg savner ikke RUC, men jeg har bestemt ikke givet afkald på RUC. Jeg bliver heller aldrig en CBS’er. Jeg er meget glad for at have taget min bachelor på RUC, og alt jeg har lært der, tager jeg med mig. Det skal forstås på den måde, at jeg har taget ting fra RUC, og jeg har taget ting fra CBS og gjort det til mit.

Hun har allerede efter nogle måneder erfaret, at skiftet til det mere erhvervsrettede CBS var det rigtige valg.

– Efter nogle måneder har jeg fundet ud af, at jeg havde ret, og at miljøet er meget tættere på erhvervslivet. Man får hurtigere kontakter.

Tvivl allerede efter tredje semester

Tvivlen varede lige indtil det øjeblik, hvor Mathilde Christensen var kommet ind på CBS. Hun havde også søgt en kandidat på RUC, men valgte til sidst den nye udfordring. Allerede efter et års studie på RUC, begyndte hun at tænke i alternativer.

– Det var efter, jeg fik virksomhedsstudier på tredje semester, at jeg begyndte at tænke i andre baner. Her begyndte jeg at se nye perspektiver, hvilket også er noget, som RUC har lært mig. Og det er nemlig at se ting fra flere perspektiver.

Humaniora de sløveste

Af rapporten fra Danmarks Statistik fremgår det også, at humanisterne, som allerede er under rigeligt pres for tiden, også er dem, der er længst tid om at gå i gang med kandidaten.

I forvejen får humanisterne kritik for ikke at være erhvervsrettede nok, og allerede over de næste tre år, skal 2363 pladser skæres væk for at mindske mængden af studerende, der bliver uddannet til ledighed.