Unge frivillige knokler for radikale kommunalpolitikere

1240493_10151860331521955_1367257917_n
Over 1.000 plakater skal hænges op af Anna Mee Allerslev (R). Her må frivillige kræfter hjælpe til.
Foto: Christina Judson

Bag kommunalpolitikkernes valgkampagner har en masse unge frivillige lagt mange timers arbejde. De unge arbejder med alt fra opsætning af valgplakater til rollen som politisk sparringspartner. Opgaverne er mange, men de unge er mere end villige til at lægge mange timer i arbejdet. Det giver nemlig både et godt CV og gode kontakter til fremtiden.

Normalvis ville det være et sted i mellem 10 og 20 timer om ugen. Lige nu er det næsten som et ekstra job
Toke Helmø, frivillig kampagneleder for Anna Mee Allerslev (R)

Toke Helmø, 26, er frivillig og kampagneleder for Anna Mee Allerslev (R). Til daglig arbejder han på fuld tid som politisk rådgiver i fagforeningen Kost og Ernæringsforbundet. Toke Helmø fortæller, at han har været med i næsten to år og arbejder som en slags politisk sparringspartner for politikeren.

– Jeg lærer meget om at lede. Nu får jeg også lov til at arbejde meget med pressearbejde, som er noget jeg interesserer mig meget for, forklarer Toke Helmø.

Læs også: De unge er svære at få fat i

Det er tidskrævende arbejde at være en del af kampagneapparatet. Det er forskelligt, hvor mange timer om ugen de frivillige ligger i arbejdet. Jo tættere på kernen, jo mere tidskrævende er det.

– Normalvis ville det være et sted i mellem 10 og 20 timer om ugen. Lige nu er det næsten som et ekstra job, siger Toke Helmø.

Uvurderlige frivillige

De frivilliges arbejde er også af uvurderlig værdi, fortæller Andreas Pourkamali, der stiller op for de radikale i Københavns Kommune.

Han har haft en intention om at inddrage frivillige, der ikke var involveret i politisk arbejde i forvejen.

– Jeg har en tese om, at alle har en idé til deres by, eller noget de er irriteret over, eller noget de godt vil have bliver gjort bedre. Jeg vil gerne give dem en platform, hvor de kan komme med deres tanker. Det har min kampagne skulle give plads til, siger han.

Hvem, hvad, hvor om valget

  • Kommunalvalget er tirsdag den 19. november.
  • Kommunalvalget afholdes hver fjerde år, den tredje tirsdag i november.
  • Alle myndige borgere med adresse i kommunen har ret til at stemme.

Uden politisk baggrund

En frivillig, som aldrig har været politisk engageret før nu, er Rasmus Grønborg på 23 år. Han er frivillig i styregruppen for Anna Mee Allerslevs (R) valgkampagne. Til daglig er han ved at skrive bachelor i Socialvidenskab på RUC. Han tog jobbet, fordi han syntes, det så interessant ud og passede med hans politiske overbevisning.

Læs også: Valgforsker: Personlig kontakt kan få flere unge i stemmeboksen

– Når man sidder og søger jobs, så sidder man jo også og tænker i CV-baner, forklarer Rasmus Grønborg om sit valg om at blive frivillig.

Frynsegoder er der ikke så mange af for de frivillige, det er lysten, der driver værket.

– Jeg synes, det er sjovt at maile med ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) eller sætte en aftale op med Margrethe Vestagers sekretær, siger Rasmus Grønborg.