Kæmpe koncertsted åbner på Amager

Sådan ser den nye koncerthal på Kløvermarken ud. Foto: TAP1.
Sådan ser den nye koncerthal på Kløvermarken ud. Foto: TAP1.

Ejerne bag den lukkede TAP1-hal i Carlsberg Byen åbner en ny koncerthal med plads til ca. 5000 publikummer på Kløvermarken på Amager. De har fundet en gammel industrihal, der har samme størrelse som det gamle TAP1, fortæller TAP1’s stifter, Laust Christian Holm Poulsen, til NetAvisen. Han regner med, at det nye koncertsted vil være klar i slutningen af 2016 eller starten af 2017, og det indrettes således, at der også kan afholdes mindre koncerter.

Her kommer koncerthallen til at ligge. Artiklen fortsætter under kortet.

Den nye koncerthal kommer på et tiltrængt tidspunkt. Efter at KB Hallen brændte i 2011, og Falconer Salen lukkes fra den 1. januar 2017, da den skal renoveres, ville København komme til at mangle et mellemstort koncertsted. Dette sted skal kan rumme langt flere publikummer end Store Vega, der har plads til 1.500 mennesker, men færre end Forum, hvor der kan være 10.000 mennesker, eller den kommende Royal Arena i Ørestaden, hvor der vil kunne være op mod 15.000 koncertgæster.

Læs også: Borgmester vil stadig renovere Valby Hallen

– Der mangler et sted i København, hvor der kan være 2.000-5.000 mennesker. Derfor har vi i lang tid arbejdet på, at finde et nyt sted, hvor vi kunne føre TAP1 videre, og det kommer vi til på Kløvermarken, siger Laust Christian Holm Poulsen.

København har brug for en stor hal

Ifølge musikforsker Rasmus Rex Pedersen, der er ekstern lektor i performance-design på Roskilde Universitet, er det vigtigt, at København kan huse de artister, der ikke er absolutte superstjerner, men som også har vokset sig ud af vækstlaget.

De mellemstore bands, han taler om, er artister som Tenacious D, Tame Impala, Grimes og Dave Matthews Band, der alle har spillet i Falconer Salen eller TAP1 inden for det seneste år.

– Hvis der ikke er mellemstore koncertsteder, bliver de har artister enten hensat til små steder, hvor der bliver udsolgt meget hurtigt, eller store steder, hvor man giver folk en dårlig koncertoplevelse, fordi der er for få mennesker, siger Rasmus Rex Pedersen.

Læs også Fire år efter: Uvist hvornår sammenstyrtet Valby-hal står klar

Derfor foreslog Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), i sidste uge at renovere Valby Hallen, der ellers ikke været brugt til koncerter i mange år. Renovationen vil koste 12,5 millioner kroner, og denne skulle gøre noget ved den kommende koncertstedsmangel, skrev Politiken.

“Man kommer til at tjene færre penge”

Laust Christian Holm Poulsen fra TAP1 lægger ikke skjul på den økonomiske udfordring i at drive en koncerthal i København.

– Man skal være indstillet på, at man kommer til at tjene færre penge, end hvis man brugte kvadratmeterne til et andet formål. Derfor er det også afgørende, at man går på kompromis med indtjeningen for at skabe noget kulturelt, siger han.

Ligesom det gamle TAP1 skal den nye koncerthal også huse andre arrangementer end musik. Det skal drives i et tæt samarbejde med den private grundejer, Jan Elving fra Øens Murerfirma.

10 Responses to "Kæmpe koncertsted åbner på Amager"