Der skal spares – og derfor sættes billard, banko og hyggesnak på pause på Aktivitetscenteret Skovgården.
Vi er jo lige blevet skåret med en halv million her i 2024
Merete Lindvig Harrig, centerleder for Aktivitetscenteret Skovgården
Kommunen skal nemlig spare 500.000 kroner, og derfor må centeret lukke for centerets aktiviteter i uge 32. Besparelsen fremgår sort på hvidt af budgettet for Ældre- og Sundhedsområdet i Furesø Kommune for 2024.
Foruden lukningen af aktivterne i august, er en medarbejder i kantinen på centeret også blevet fyret.
Merete Lindvig Harrig, centerleder for Aktivitetscenteret Skovgården, forklarer konsekvenserne af nedskæringen.
– Vi er jo lige blevet skåret med en halv million her i 2024, og det betyder at, hvor der før var tre medarbejdere i caféen, nu er to. Det vil ikke betyde noget i forhold til den daglige produktion af mad, men det kan betyde noget ved ferier, hvor vi må lukke en uge om sommeren, forklarer hun.
Læs også: De ældres familier i Furesø er glade for plejehjemmene
Det er dejligt at møde nogle andre mennesker. Vi er fem personer, der mødes til billard og får en gang mandhørmesnak
Erling Thomsen, bruger af Skovgården
Lars Carstensen (K), 2. viceborgmester og formand for Ældre og Sundhed og medlem af Økonomiudvalget i Furesø Kommune, siger, at det kommunale budget er under pres.
Men han understreger, at aktivitetscenteret er meget vigtigt.
– At vi har skåret de 500.000, er ikke et udtryk for, at vi ikke vil forebygge, og at vi ikke vil have et aktivitetscenter. Det er det overhovedet ikke. Det er et udtryk for, at vores kommunale budget er under enormt pres, siger han.
Billard og mandhørmesnak
Erling Thomsen på 74 år, er en af dem, der flittig bruger Skovgården – og bruger det til flere ting.
– Det er dejligt at møde nogle andre mennesker. Vi er fem personer, der mødes til billard og får en gang mandhørmesnak. Jeg kommer også til foredrag i ny og næ. Om sommeren har de nogle arrangementer som musik i gården. Så kan man gå over og høre lidt musik og få en drink eller en pilsner, siger han.
2. Viceborgmester Lars Carstensen (K) peger nemlig på, at det sociale aspekt er meget vigtigt.
– Vi tror på, at det har en effekt, at vores ældre borgere ikke sidder derhjemme, men kommer ud og får brugt deres hoveder og får nogle sociale relationer. Det har en klar, god effekt på trivsel og på helbred, mener han.
Læs også: Nyt sted vil lade unge mødes og tale om perfekthedskultur og kønsidentitet
Sådan gjorde vi: Idéen til artiklen kommer fra journalistens møde med lokale, der foreslog stedet, efterfulgt af rundvisning og senere interviews. Alle interviews er foretaget over telefon.