Kvinders kæreste eje er en bakteriebombe

Du kan blive syg, hvis du ikke tænker over, hvor du stiller tasken

Du kan blive syg, hvis du ikke tænker over, hvor du stiller tasken

Tasken er både tung og upraktisk, så når man venter på bussen, sidder på toilettet eller står i metroen, bliver den ofte sat på fortove og flisegulve. Og det kan være farligt.
Bunden på tasken er nemlig fyldt med små, ”usynlige” bakterier, som har benyttet sig af et lift til køkkenbordet, efter tasken har ramt jorden eller toiletgulvet.

Tasken giver diarré
»Når en taske placeres på jorden, så kan der være smitstoffer fra jorden, som kommer på tasken. Der kan for eksempel være afføringsrester fra katte og fugle,« siger Morten Lisbye, mikrobiolog i Fødevarestyrelsen.

Diarré og roskildesyge, hvor man også kaster op, kan være konsekvensen, hvis man ikke omgår tasken med forsigtighed.

»Tasken har været de samme steder som dine sko, og den må under ingen omstændigheder stilles på et bord,« siger Morten Lisbye.
 

Vær på vagt over for indkøbsposer
I Fødevarestyrelsen kender man problematikken, og derfor må der ikke være tasker i køkkener på restauranter. Og de må altså under ingen omstændigheder komme op på køkkenbordet. Et råd, som Morten Lisbye mener, at alle burde følge.

»Den samme regel gælder også plastikposerne med vores dagligvarer. De har stået på det beskidte kassebånd og på jorden på parkeringspladsen eller i bussen. De skal altså heller ikke op på køkkenbordet,« siger han.

Se TV-indslag her

Læs også:
Udenlandske kyllinger vrimler med bakterier

Sådan spotter du bakteriebomberne