Lagkage og blå Gajol på lærerværelset

De danske skolelærere skal se frem til at komme på arbejde, det skal en ny undervisningsbog hjælpe dem med

De danske skolelærere skal se frem til at komme på arbejde, det skal en ny undervisningsbog hjælpe dem med

Hvad skal der til for at undgå larmende og ufokuserede elever i klasselokalet? Det giver en ny lærebog, der udkommer til efteråret, svaret på. Bogen har fået titlen ”Læren om trivsel” og handler om lærere der lykkes og nyder deres job, men også om de lærere under pres, der hver dag må kæmpe for at komme igennem dagen.

Den ene af bogens to forfattere, Anne-Mette Steinmeier, siger, at bogens vigtigste pointe er, at trivsel kan læres, men man er nødt til at sætte det på dagsordenen. Hun mener, at gode arbejdsmiljøer smitter, og det derfor er af stor værdi at observere kollegaerne.
 

»Man kan ikke trives alene, man kan kun trives sammen med andre. Derfor er der flere, der er nødt til at gøre noget for det,« siger Anne-Mette Steinmeier.

Skab respekt

Opskriften på at have det godt i jobbet som lærer er kompliceret, men to af de ord der går igen, når man snakker med Anne-Mette Steinmeier, er autoritet og autenticitet.

Autoritet er vigtig, for at få elevernes respekt, så lærerne kan gøre det, de er der for, nemlig at undervise.

»Det handler også om, at eleverne ser en som autentisk, så de tror på en, og det man siger, så de tror på, at du er en dygtig lærer, du kan lærer mig noget, men samtidig har respekten for, at jeg ved, hvor grænsen går med dig,« siger Anne-Mette Steinmeier.

Bogens to forfattere, Anne-Mette Steinmeier og Kia Wied, gav nogle lærere et kamera, så de kunne tage billeder af det, der gør deres job værd at stå op til hver dag. Størstedelen af billederne havde kollegaer og eleverne som motiver, men også et billede af en lagkage og en flaske blå Gajol på lærerværelset var blandt de ting der gjorde det rart at være på arbejde.

Læs mere:

Læren om Trivsel

Lærernes trivsel skal gennemsyre alt