Mange vil spille discgolf i Roskilde

På billedet ses det mål eller hul, man skal ramme i sporten disc golf.Foto: Albert Jonathan Nyeland

Corona-pandemien og det kolde vejr har sendt de fleste danskere inden døre, men hos Roskilde Ring Disc Golf Club har de oplevet en markant stigning i både medlemmer og brugere på banen.

– Hvor vi normalt har været en seks til ti personer der kunne spille, har vi oplevet, at der har været mellem 20-30 på banen, siger klubbens formand Jens Schønherr.

Hvad er discgolf?

  • Disc golf er en sport, som minder meget om golf. De har de samme regler, men i disc golf har du erstattet golfkøllen og golfkuglen med en frisbee golfdisc.
  • Golf discen adskiller sig fra en almindelig frisbee ved at være lille, tung, mindre følsom, og denkan kastes længere.

Kilde: Roskilde Ring Disc Golf Club.

Formanden tror, at årsagen er, spillerne har mulighed for holde god afstand, og fordi spillet foregår udenfor.

– Man kan gå sammen i mindre grupper, og du spiller samtidig med din egen disc og kommer ikke i nærkontakt med de andre spillere eller deres disc. Så man kan gå og føle sig tryg, selvom man går og spiller med andre, mener Jens Schønherr.

Formand for Dansk Disc Golf Union, Dennis Thygesen, har også oplevet en stigning i medlemsskaber generelt i Danmark.

– Stort set alle klubber beretter om en markant forøgelse af medlemmer, og mange beretter om en fordobling af medlemstallet. Selvom vi ikke har fået de konkrete tal fra 2020, så tyder alt dog på, at udviklingen er eksploderet i 2020, skriver Dennis Thygesen i en mail.

Nye frisbee’s på banen

Til Roskilde Ring Disc Golf Klubs årlige mesterskab, Ringenes Herre, oplevede Jens Schønherr også mere end en fordobling af deltagere.

– I år, da vi holdt klubmesterskab, var vi næsten 30. Normalt plejer vi at være ti til 15, fortæller han.

Morten Lau Larsen og Mark Dam, Ph.d.-studerende ved institut for Naturvidenskab og Miljø, på Roskilde Universitet, har også oplevet mange nye ansigter på disc golf banerne i Roskilde det sidste halvårs tid.

De spiller begge omkring fire til fem gange om ugen, fordi én af to baner i Roskilde ligger lige udenfor deres kontorer på Roskilde Universitet. De forklarer, at de oplevede mange nye på banen, men nu hvor det er blevet koldere, er der ikke helt så mange. De oplever dog stadig, der kommer en del nye spillere.

– Det er også tydeligt at det er nye, da flere møder op med en normal frisbee, og ikke en disc golf-frisbee, siger Morten Lau Larsen.

Medlemskab til Roskilde Ring Disc Golf Klub

Hvis du går og overvejer at spille disc golf, skal du ifølge Jens Schønherr ikke tøve med at komme ned og give dig i kast sammen med ham og de andre klubmedlemmer i Roskilde Ring Disc Golf Klub.

– Der er både en teknisk og social fordel ved at melde sig ind hos os. Den tekniske får du i, at vi gerne vil lære dig, hvordan du spiller disc golf. Vi viser dig f.eks., hvordan du holder og kaster rigtigt med discen, siger formanden.

Jens Schønherr oplyser, at det stadig er gratis at spille på deres baner, selvom du ikke har medlemsskab.

Sådan gjorde jeg: Journalisten opdagede, Morten Lau Larsen og Mark Dam spille disc golf ude på Roskilde Universitets baner. Efter at have henvendt sig til dem, fortalte de at formanden for Roskildes lokale disc folk klub, ville kunne fortælle om en stigning i antal brugere på disc golf banerne.