Misbruger stjal barnevogne og solgte dem

Kvinde stjal fem barnevogne i københavnsområdet. Foto: morguefile.com
Kvinde stjal fem barnevogne i københavnsområdet.
Foto: morguefile.com

Der faldt i dag dom i Københavns Byret i en bemærkelsesværdig sag om tyveri af fem barnevogne. En kvinde i tyverne havde over en periode på seks måneder stjålet fem barnevogne, som hun derefter satte i stand og solgte videre på Den Blå Avis. Kvinden blev idømt fire måneders betinget fængsel for barnevognstyverierne, og for besiddelse af narko.

Taget på fersk gerning

Hun blev pågrebet af politiet i juni sidste år, da en kriminalbetjent udgav sig for at være en interesseret køber. Han fik tilbudt en barnevogn, der var blevet stjålet fra en opgang på Rebekkavej i Hellerup nogle dage forinden. I retten forklarede hun, hvordan hun stjal barnevognen:

– Jeg klippede låsen over med en tang, tog barnevognen med hjem, vaskede den og satte den i stand, sagde den tiltalte.

Læs også: Her er biltyvens snedige tricks

Da politiet pågreb kvinden, ransagede de hendes lejlighed i Søborg, hvor man fandt tyve gram amfetamin, samt noget ecstasy og LSD. Hun havde tidligere modtaget domme for tyveri og narkobesiddelse. Barnevognstyverierne skulle formentlig finansiere hendes misbrug.

Solgte barnevognene på Den Blå Avis

Kvinden havde oprettet flere forskellige profiler på nettet, hvor hun udgav sig for at være mor og blandt andet fortalte interesserede købere, at barnevognen kun var blevet brugt af ét barn.

Barnevognstyverierne foregik primært på dyre adresser, eksempelvis i Hellerup:

– I de dyre kvarterer bruger de jo flere penge barnevogne. Jeg gik efter de mærker, der var populære på Den Blå Avis, sagde hun i retten.

Anklageren gik efter ubetinget fængsel

Anklageren gik efter en hård straf på fire-fem måneders ubetinget fængsel, da hun blandt andet lagde vægt på, at barnevogne var en meget personlig ting at stjæle, og ikke bare ’frikadeller og mælk fra Netto’, som anklageren udtrykte det.

Kvindens forsvarer forventede højst en betinget straf, og var meget overrasket over anklagerens forslag:

– Jeg synes næsten, jeg hørte forkert. Sådan en straf er helt ude i hampen, hvis jeg må udtrykke mig så frit, sagde han.

Læs også: Digital straffeattest gør det sværere at få job

Den anklagede kvinde var ligeledes meget chokeret:

– En ubetinget straf vil ødelægge mit liv. Jeg vil miste mit arbejde, og jeg ville ikke kunne få et arbejde igen, sagde hun henvendt til dommeren.

Kvinden ’slap’ med den betingede dom på fire måneders fængsel, og skal samtidig i behandling for sit misbrug. Hun accepterede dommen med det samme.