Mistanke om energidrikdødsfald får ingen konsekvenser i Danmark

I går kom det frem, at en mor til en 14 årige pige har lagt sag an mod energidrikproducenten Monster Energy, efter at undersøgelser viste, at pigen var død af hjerterytmeforstyrrelser grundet koffeinforgiftning. Dødsfaldet skete efter pigen i flere dage havde drukket den populære energidrik. Fødevarestyrelsen ser ingen grund til at gribe ind.

”Vi finder på nuværende tidspunkt ikke noget behov for at ændre på reglerne.” Det siger chefkonsulent hos Fødevarestyrelsen Troels Vensil.

Fødevarestyrelsen lægger især vægt på, at de amerikanske fødevaremyndigheder ikke har kunne bekræfte en sammenhæng mellem energidrikken og dødsfaldende, og vil ikke agere før de ved hvad den præcise årsag er.

”Vi skal have set en videnskabelige sammenhæng mellem de her ting, før vi vil begynde at se på det. I Danmark forelægger der en sikkerhedsvurdering, som gør at vi har tilladt det.”

Fødevarestyrelsen har valgt at sætte advarsler på dåserne, der skal oplyse om risikoen ved at drikke energidrik. Her henviser man især til børn, ammende og gravide der skal undgå at drikke energidrikkene pga. det høje koffeinindhold.
 

Læs også: 

Energidrik sat i forbindelse med fem dødsfald

Sådan ser koffeindholdet ud