Brunstsæsonen for kronhjortene i dyrehaven er slut, men det betyder ikke, at besøgende skal have mindre respekt for de store dyr. Kronhjortene bliver nemlig ikke mindre farlige af at brunstsæsonen er forbi, som mange går og tror.
– Det er jo et vildt dyr, som er stort, så det er altid farligt at komme for tæt på, forklarer Skovrider for Miljø og Naturstyrelsen Hans Henrik Christensen, og fortsætter:
– De er ikke rigtig mere aggressive i brunsttid, det er det samme hele året rundt.
Normalt i naturen vil en hjort stikke af langt før, end de gør i dyrehaven, og hvis man kommer for tæt på, kan de føle sig truet eller tro, at du er en eventuel konkurrent.
Skovrider, Hans Henrik Christensen, ved Miljø og Naturstyrelsen
Hans Henrik Christensen har oplevet, at folk tidligere er kommet på tværs af de store dyr. Sidst var det en løber, der var blevet angrebet, forklarer han. Kronhjortene kan være ret voldsomme, hvilket besøgende gæster skal være opmærksom på.
– De kan være meget voldsomme, og til tider stanger de hinanden ihjel, hvilket jo også betyder, at de kan være farlige for mennesker.
Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Flere vinterpåkørsler er en myte
Farligere i dyrehaven end andre steder
Hjortene i dyrehaven er mere vant til mennesker, hvilket øger risikoen for sammenstød mellem hjortene og havens gæster.
– Normalt i naturen vil en hjort stikke af langt før, end de gør i dyrehaven, og hvis man kommer for tæt på, kan de føle sig truet eller tro, at du er en eventuel konkurrent.
For tamme hjorte
Skovriderens råd til folk som besøger dyrehaven er:
– Man skal ikke prøve at fodre dem, for de kan være farlige. Hvis vi ser, at nogle er blevet så tamme, at de kan håndfodres, skyder vi dem, for så er de blevet for tamme og kan være til fare.
Læs mere: Derfor regner det mest om efteråret
Normalt ligger kronhjortenes brunstsæson fra start september til slut september, men i år har den strakt sig ind i oktober, hvilket Hans Henrik Christensen ikke har nogen forklaring på.