TV: Carl-Mar: Stressede kvinder skal lege noget mere

Af Camilla Fræhr og Vickie Isabella Westen

For sexolog og parterapeut Carl-Mar Møller handler det ikke længere om at provokere med sine ekstreme udtalelser om sex og kvinder. I stedet vil han nu særligt gerne hjælpe kvinder, der er stressede.

– Kvinder bruger for lidt tid på sig selv og for lidt tid på at være glade og have det sjovt. De er meget pligtopfyldende, og det gør dem stressede, siger Carl-Mar Møller.

Med et kvindekursus vil Carl-Mar Møller få kvinder til at smide hæmningerne og glemme nogle af de mange krav, som de typisk stiller sig selv. Ifølge Carl-Mar Møller er kvindernes tendens til at være meget selvkritiske et resultat af medierne og samfundet, hvor der fokuseres meget på kvinders perfekte ydre og ikke så meget på at slappe af og have det godt.

– Når man stiller høje krav, så får man stress, og mange af de kvinder, der har fået stress, kommer herop for at ændre deres syn på sig selv og livet og skrue ned på kravene til sig selv og skrue ned for det perfekte og lege noget mere, siger han.

Læs også: Langt flere kvinder end mænd føler sig trætte

Kvindekurser med fokus på leg

Ved Carl-Mar Møllers mandekurser er det et krav, at man skal være nøgen, men selvom kvindekurserne og mandekurserne ligner meget hinanden, er det ikke et krav ved kvindekurserne, forklarer Carl-Mar Møller.

Kvinderne er klar til at kaste sig ud i Carl-Mar Møllers udfordringer på én-dagskurset i Kokkedal, men ingen ved, hvad de skal udsættes for de kommende timer, og det er en udfordring i sig selv. I tv-indslaget ovenfor kan du se, hvad kvinderne helt konkret oplever på kurset.

For Katharina Lotte Andersen, som er deltager på kurset, håber hun på at blive udfordret.

– Jeg har valgt at deltage, fordi jeg synes, det er en fed måde at komme ud og arbejde med mine egne grænser. Det handler ikke nødvendigvis om at overskride grænserne, men det kunne jo være super fedt, hvis de kunne blive rykket en lille smule, siger hun.

Læs også: Mountainbike hitter blandt kvinder

En anden deltager på kurset er Helle Strube, som ser frem til at få jord under neglene:

– Jeg er her i dag for at komme væk fra flinkeskolen og for gøre noget for mig selv. Jeg har altid syntes, at drengene har det sjovest, og så tænker jeg, at det må vi kvinder da også kunne finde ud af uden at være så pæne og alvorlige.

Selvom tilbuddet har været der i mange år, er det kun de sidste tre år, Carl-Mar Møller har holdt kvindekurser. Der har ikke været efterspørgsel på det, og det kan ifølge Carl-Mar Møller selv skyldes frygten for, hvad der kan ske.

– Kvinderne har ikke turde komme op, fordi de har tænkt, at jeg er skør i hovedet, som man har set mig i medierne, siger han.