Nødnøgletyveri kan koste op til 1500 låsesmed-timer

Jo længere fra hinanden nødhjælpsboksene er placeret, jo længere tid vil det tage at omkode låsene. Det vurderer Carsten Roed Øver, direktør for låsefirmaet Brica Sikring.

– Ruko (leverandør på låsemarkedet red.) vil gå ind og vurdere, at man kan tage fire i timen, hvis du har dem det samme sted. Det her kan være spredt. Det kan jo risikere at tage 1500 timer, hvis de ligger alle mulige forskellige steder, siger Carsten Roed Øver, men pointerer samtidig også, at det højst sandsynligt vil kunne gøres lidt hurtigere, fordi nogle af nødhjælpsboksene er i nærheden af hinanden.

– Det er ligesom, hvis du skal plukke æbler. Hvis du skal plukke 1500 æbler fra det samme træ eller fra 1500 forskellige træer, så tager det forskellig tid, siger han.

Vurderingen kommer efter, at hovednøglen til Ældreplejen i Københavns Kommune muligvis er blevet stjålet – den er i hvert fald forsvundet. Det er hovednøglen til de såkaldte nødhjælpsbokse, der formodes stjålet. Nødhjælpsboksene indeholder nøgler til ældre beboeres private boliger, og seks af disse nøgler er blevet stjålet fra boksene.

Læs mere:

Nøgler til ældreboliger stjålet

Mystisk om hovednøgle fører til udskiftning af låse hos ældre