NetAvisen spørger: Hvorfor har du valgt den cykelhjelm?

NetAvisen har spurgt en række københavnere om valget af cyklehjelm
NetAvisen har spurgt en række københavnere om deres valg af cykelhjelm

Cykelhjelme er ikke længere et sjældent syn på de danske cykelstier. Ifølge Thomas Krogh, som ejer firmaet cykelhjelme.com, begyndte interessen for cykelhjelme for alvor at melde sig tilbage i 2008. Siden da har salget af cykelhjelme været stigende.

Thomas Krogh har igennem sit salg af cykelhjelme erfaret, at det ikke alene er cykelhjelmens sikkerhed, som vægtes højt, når valget af cykelhjelm skal træffes.

–    Kunderne forventer jo, at cykelhjelmene er sikkerhedsgodkendt. Det er alfa omega, men kunderne ser også meget på, hvilke farver og hvilke cykelhjelme som er de moderigtige, forklarer han.

Men hvordan ser en moderigtig cykelhjelm egentlig ud? Og betyder udseendet virkelig så meget, når danskerne skal vælge, hvilken cykelhjelm, de vil købe?

Hvis man kunne få lavet en cykelhjelm der mindede om en pæn herrehat til en midaldrende juraprofessor, så havde jeg købt den.
Jørgen Blomqvist, cykelhjelmsbruger

NetAvisen har spurgt en række cyklister i København, som alle har valgt at pryde deres outfit med en cykelhjelm.

Jørgen Blomqvist, 62 år

 

– Jeg  har valgt at køre med cykelhjelm, fordi jeg synes det var på tide, at blive politisk korrekt. Så kiggede jeg i forretningerne og fandt den mindst grimme. Der er godt nok nogle flagermus på siden, som jeg helst havde været foruden. Jeg synes, at de modeller, som ligner en tweethat, er smarte. Men man kan kun få dem til damer. Hvis man kunne få lavet en cykelhjelm der mindede om en pæn herrehat til en midaldrende juraprofessor, så havde jeg købt den.

Karsten Vest, 56 år

– Jeg valgte den her cykelhjelm, fordi den var bedst i test. Altså det skal jo ikke se dumt ud, men det er safety first.

Lesley Vitero, 27 år   

– Jeg har valgt den her cykelhjelm, fordi den ser smart ud. Jeg kan bedre lide de her skaterhjelme, end jeg kan lide de der racerhjelme. Jeg vil også sige, at jeg valgte den på udseendet. Jeg ville gerne have en cykelhjelm, som passede til mig personlighedsmæssigt.

Læs også: Feinschmecker-cykler kan blive de nye sportsvogne

Jay Bos, 40 år

– Jeg har valgt den her cykelhjelm, fordi den er lidt mere speciel. Det er egentlig en hjelm, som egner sig til klatring og kajakroning. Jeg synes, at den er meget federe end de racer eller skater-hjelme, man ellers kan få.

Den skal ikke veje så meget, men jeg tænkte overhovedet ikke på, om den var sikker. Jeg tænkte kun på, om den så sej ud og om den var rar at have på.
Oskar Kaaber, cykelhjelmsbruger

Trine, 67 år

– Jeg har valgt den her cykelhjelm, fordi den giver mest skygge for mit synshandicap, plus den er tæt i regnvejr, og så kan jeg tage en hue på inden under. Jeg bruger den altid, fordi jeg har flere bekendte, der har været ude for barske og alvorlige uheld. Den her er måske heller ikke den mest sikre, men hvis jeg går ud af døren uden at have den på, så kan jeg mærke det med det samme.

Læs også: Ifør dine løbehjulsbørn et neongult outfit

Oskar Kaaber, 21 år   

– Normalt hører der en cykelhjelm med til outfittet, når man arbejder hos Budstikken. Men den er i stykker, så den her er min egen, og den har jeg valgt fordi jeg har en racercykel, og så passede racerhjelmen godt til. Komfort betyder også meget. Den skal ikke veje så meget, men jeg tænkte overhovedet ikke på, om den var sikker. Jeg tænkte kun på, om den så sej ud og om den var rar at have på.

Vibe Rosenberg, 27 år

– Jeg har valgt den her cykelhjelm, fordi jeg bare havde brug for en. Udseendet betyder selvfølgelig noget, men i princippet er det lidt ligegyldigt, hvordan den ser ud. Jeg ville dog aldrig køre rundt med en af de der sportsmodeller, så hellere den her som er lidt stor og klodset.

Læs også: Ny forskning skal gøre trafikken mere sikker

Katrine Maslova, 28 år

– Jeg har valgt den her cykelhjelm, fordi jeg godt kan lide stilen på den. Den passer til alt, hvad jeg har på, så jeg tænkte også på udseendet.

Selvom udseendet betyder en del, for de personer NetAvisen har spurgt, er det alligevel sikkerheden der først og fremmest er i fokus.