Ny i klassen: Hvem er Alternativet egentlig?

Det kan være svært at overskue de mange mulige kandidater til folketingsvalget.Foto: News Oresund
Det kan være svært at overskue de mange mulige kandidater til folketingsvalget.
Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Flere og flere overvejer at stemme på landets nyeste parti, Alternativet, til folketingsvalget den 18. juni. Vælgerene har dog stadig svært ved at sætte ord på, hvem de virkelig er, og hvad de egentlig står for.

I den seneste meningsmåling fra Voxmeter udført for Ritzau står det lille, nye grønne parti til 3,9 % af stemmerne, hvilket svarer til 7 mandater.

Det havde man næppe regnet med, da Uffe Elbæk stiftede partiet i 2013, da de ikke fører politik efter en allerede defineret ideologi.

Hvem kan blive stemt ind udover Uffe Elbæk? Klik på din valgkreds og lær din spidskandidat fra Alternativet bedre at kende. Artiklen forsætter under kortet.

Alternatives pressechef, Magnus Harald Haslebo, tror, at de går frem i meningsmålingerne, fordi de nu bliver taget seriøst på lige fod med andre politiske partier.

Han understreger, at hvis de bliver valgt ind, vil de selvfølgelig arbejde sammen med de andre partier. Men de er selv trætte af at snakke politik på den måde, man har gjort det de seneste 20 år.

LÆS OGSÅ: TV: Alternativet vil skabe en ny politisk kultur

– Jeg synes, det er kedeligt, hvis vi lader os tvinge af regneark. Jeg synes, det er mere håbefuldt, hvis vi lader os inspirere til at tænke store tanker. Det kommer først, og efter det finder vi ud af, hvor meget vi kan opnå, siger Alternativets pressechef.

En af Alternativets kernesager er bæredygtighed – både når det kommer til økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter – og de vil gerne lave langsigtede planer, der går flere generationer frem.

Klik på pilen til højre og se, hvad andre synes om Alternativet. Artiklen fortsætter under slideshowet.

Magnus Harald Haslebo forstår godt, hvis det hele virker abstrakt og måske lidt mere alternativt, end man normalt er vant til:

– Grunden til, at det kan være svært umiddelbart at forstå vores politik, er, at vi har en meget helhedsorienteret, visionær plan for Danmark, og meget af det er nye tanker.

LÆS OGSÅ: Iværksættere: Alternativets forslag er “indholdsløst”

Selvom man måske stadig kan være forvirret over, hvad disse langsigtede, store, nærmest filosofiske planer går ud på, er Alternativs mål i hvert fald klart fra deres pressechefs side:

– Vores vision er, at Danmark bliver det bedste land for verden.

LÆS OGSÅ: Danskerne er utilfredse med folketingspolitikerne

LÆS OGSÅ: Nu får du valgkamp på McDonald’s