Snart skal det blive muligt at benytte BS72’s bane året rundt. Albertslund Kommune ønsker nemlig at anlægge en kunstgræsbane på fodboldklubbens område.
Den beslutning er fodboldklubben begejstret for. Men fodboldbanens naboer på Løkketoften i Vallensbæk Kommune er bekymrede for, hvilke gener anlægningen af kunstgræsbanen vil medføre.
Den 31. marts modtog nogle af beboerne på Løkketoften et høringsbrev og et notat om projektet. I notatet fra Albertslund Kommune fremgår det, at projektet omfatter en 11-mands kunstgræsbane, et tilskuerrækværk og seks 18 meter høje lysmaster, som senest vil blive slukket klokken 22.
Forår = forfra
Hans-Carl Evers Hansen, formand for BS72, glæder sig over beslutningen om den nye kunstgræsbane.
– Vi er en lokalfunderet fodboldklub. Der er godt gang i forårssæsonen, men når det bliver vinterhalvår, skal vi rykke op på Albertslund Stadion, som for mange er besværligt og uhensigtsmæssigt at komme til. Derfor mister vi rigtig mange medlemmer, siger han.
Han beskriver, hvordan fodboldklubben i mange år har følt, at de skulle starte forfra hvert forår.
Også det sociale aspekt af fodboldklubben er svært at vedligeholde.
– Hvis vi var hjemme i klubben hele året rundt, ville vi have en større mulighed for at kunne dyrke den sociale dimension. Så skulle man ikke vente et halvt år med at genoptage de sociale relationer igen, siger han.
Marianne Burchall (S), formand for miljø- og byudvalget i Albertslund Kommune, mener, at kunstgræsbanen vil styrke idrætsforeningen og området.
– Kunstgræsbanen kommer til at løfte Albertslund Syd som boligområde, ved at få en endnu stærkere idrætsforeningen ved BS72, da de i dag er udfordret ved ikke at kunne spille fodbold i vinterhalvåret, skriver hun i en mail.
Fakta om kunstgræsbaner:
- Kunstgræs gør det muligt at spille god og sikker fodbold hele året rundt.
- Der er cirka 400 kunstgræsbaner i Danmark.
- 90-95% af banerne er med gummigranulat.
- En kunstgræsbane giver 3000-4000 spilletimer årligt.
Kilde: dbu.dk
»Hvem gider at bo med et fodboldstadion i baghaven?«
Fodboldbanens naboer på Løkketoften er ikke begejstrede for planen om kunstgræsbanen.
Marion Bak, beboer på Løkketoften, er bekymret for, hvilke gener banen vil medføre.
– En af grundene, til at vi flyttede herhen, var, at her er så fredeligt, hvilket jo vil komme til at ændre sig. Det vil også se mærkeligt ud med 18 meter høje lysmaster i et villakvarter. Det vil ikke gavne værdien af vores bolig, hvis vi en dag vil sælge den. Hvem gider at bo med et fodboldstadion i baghaven, siger Marion Bak.
Maria Bruun, beboer i Løkketoften, er også frustreret over lysmasterne.
– Der vil komme et lysskær højt over banen. Det vil være lidt som at bo ved siden af en rumstation, siger hun.
Læs også: Kamp om fodboldbanerne i Køge: »Det er de store klubber, der ender med magten over banerne«
»Et fyrtårn i Syd«
Hans-Carl Evers Hansen tror, at udvidelsen af fodboldbanens sæson kan være med til at skabe mere tryghed i området.
– Om vinteren er området meget mørkt og utrygt. Der foregår blandt andet en del hashhandel. Det er et oplagt sted til den slags, fordi det ligger afsides, siger han.
Han mener derfor, at livet og lyset fra fodboldbanen kan holde området i fred og ro.
– Man vil kunne se, at der er noget som er oplyst, men det tænker jeg kan give en tryghed. Så kan folk færdes trygt i området. Vi vil gerne være med til at skabe et godt og trygt naboskab. Vi vil gerne være et fyrtårn i Syd i Albertslund Kommune, siger han.
Naboer føler sig ikke set
Naboerne fra Løkketoften er utilfredse med Albertslund Kommunes håndtering af sagen.
– Jeg tror ikke, at de ser os. For Albertslund Kommune ligger fodboldbanen jo ikke i et villakvarter, men for os er det naboen til vores villakvarter, siger Maria Bruun.
Marion Bak føler heller ikke, at naboerne på Løkketoften er blevet taget med i processen.
– Jeg er vred over, at man tager en beslutning uden at tage os med på råd. Jeg ved godt, at vi bor i en anden kommune, men vi er stadigvæk naboer til fodboldbanen, siger hun.
Sådan gjorde vi: Maria Bruun kontaktede mig om sagen gennem et Facebook opslag. Hun gav mig telefonnummeret til Marion Bak. Jeg fandt telefonnummeret til Hans-Carl Everts Hansen på BS72’s hjemmeside. Jeg fandt mailadressen til Marianne Burchall på Albertslund Kommunes hjemmeside. Marianne Burchall gav et skriftligt svar på mail. Alle andre interviews er foregået telefonisk.