Potentiel køber af Dansk Supermarked i affaldsskandale

Den engelske supermarkedskæde Tesco, nævnes som mulig køber af Dansk Supermarked og kan ved et køb få løst sit madspildsproblem.
Den engelske supermarkedskæde Tesco, nævnes som mulig køber af Dansk Supermarked og kan ved et køb få løst sit madspildsproblem.

Koncernchef i Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, fortalte i et interview til Berlingske Business Magasin i fredags, at Dansk Supermarked kunne blive fortid i koncernen hvis det rigtige købstilbud kommer. Herefter gik det stærkt. Debatten om et potentiel salg af Dansk Supermarked er sat i gang. I debatten nævnes tre mulige køber af Dansk Supermarked, Carrefour, Walmart og Tesco.

Samtidig er der i flere udenlandske medier i disse dage fokus på netop supermarkedgiganten Tesco, der har problemer med fødevarespild fra deres supermarkeder. BBC News kunne d. 21 oktober fortælle om, at Tescos madaffald på bare et halvt år har en størrelse på 30.000 tons. Det vidner om, at Tesco har akut behov for en ny affaldsstrategi for både miljøet og pengepungens skyld.

En ny affaldsstrategi var netop det, Dansk Supermarked  kunne præsentere for mindre end 2 uger siden. I fremtiden skal madaffald fra Dansk Supermarkeds butikker omdannes til biogas, strøm, gødning og grisefoder . Således bliver madspild til en ressource. Hermed har Tesco yderligere et incitament til at købe Dansk Supermarked og adoptere en ny affaldsstrategi.

Læse hele historien her: Storify – Potentiel køber af Dansk Supermarked i affaldsskandale