I går skinnede forårssolen på Roskilde by, og det samme gjorde den på Susanne Ringström og Rikke Kaels Jakobsens integrationsprojekt “Botanik Workshop i Sct. Hans Have”.
Projektet blev nemlig bevilliget penge og kan nu skyde op i sensommeren 2021. Det fremgår af et referatet fra møde i Beskæftigelses- og Socialudvalget d. 15 april.
Via et netværk af frivillige Roskilde-kvinder skal nydanske kvinder deltage i workshops, der for eksempel vil omhandle bæredygtighed og cirkulær økonomi, som kvinderne skal kunne bruge i deres hverdag. Det skal foregå på dansk og på sigt, håber man, at kvinderne bliver bedre rustet til at kunne få et job.
Foruden at få viden om grøn omstilling vil kvinderne også få hjælp til jobansøgninger og cv-skrivning.
Læs også:Roskilde-kvinder vil lære nydanske kvinder om grøn omstilling
Det er fantastisk, at det er blevet godkendt. Det er virkelig fedt.
Susanne Ringström, initiativtager til projektet
Dansk Folkeparti imod beslutningen
Som det eneste parti stemte Dansk Folkeparti imod bevillingen, viser referatet fra udvalgsmødet.
– Jeg valgte ikke at støtte, fordi jeg syntes, det var svært at se nogle målbare mål ved det. Hvad skal vi have ud af det udover, at det er hyggeligt?, spørger Gitte Louise Simoni (DF), der er medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget.
Integrationsprojektet “Botanik Workshop i Sct. Hans Have”:
- Initiativtager, planlægger og afholder af projektet er Susanne Ringström fra firmaet Genskab og Rikke Kaels Jakobsen fra virksomheden BørneAtelieret.
- Workshoppen har to grupper af deltagere. Den ene er 8 nydanske kvinder, der står udenfor arbejdsmarkedet, og den anden gruppe er 6 danske kvinder, der gerne vil være frivillige.
- Projektet løber over 8 workshopdage, som udmønter sig i 4 timer hver uge.
- Formålet med projektet er, at skabe et kreativt fællesskab, der giver deltagerne viden om grøn omstilling. Hertil skal projektet træne de nydanske kvinders talte danske sprog, og der er integreret CV-skrivning og hjælp til jobansøgninger.
- Forløbet er blevet tildelt 69.000 kr., der skal gå til planlægning, kommunikation, evaluering, selve workshoppen, deltagelse i foreningen Sct. Hans Haves ‘Torsdagshavedage’, leje af lokaler og til materialer samt værktøj.
Kilde: Projektets ansøgningsskema til Kultur- og Integrationspuljen
Gitte Louise Simoni mener dog, at det er godt, at projektet træner det talte danske sprog.
– Jeg synes, det er et rigtig positivt projekt i forhold til det talte danske sprog. Det foregår på dansk, og man får noget dansktræning. Det er jeg fan af, siger Gitte Louise Simoni.
Modsat Gitte Louise Simoni stemte et andet medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget Tuncay Yilmaz (S) ja til projektet.
– Det er rigtig godt, at der er blevet bevilliget penge til projektet, fordi det både støtter op om integration og FN’s verdensmål i form af fokusset på genbrug, siger Tuncay Yilmaz (S).
»Fantastisk, at det er blevet godkendt«
Initiativtager Susanne Ringström er meget glad for, at de har fået tildelt penge og nu kan afholde botanikforløbet.
– Det er fantastisk, at det er blevet godkendt. Det er virkelig fedt, siger Susanne Ringström.
Læs også: Nydansker i jobkø: Jeg blev nødt til at skifte navn
Susanne Ringström er også glad for, at politikerne kan se et potentiale i projektet og se, at det sammen med en masse andre tiltag er et skridt på vejen for at få nydanske kvinder i arbejde.
– Det er jo ikke noget, der skal stå alene. Man kommer selvfølgelig ikke i arbejde eller uddannelse efter otte gange, men det skal ske i samarbejde med jobcentret og eventuelt andre aktører, siger Susanne Ringström.
Sådan gjorde vi: Journalisten har tidligere lavet en artikel omkring projektet forud for mødet i Beskæftigelses-og Socialudvalget. Derfor valgte hun at lave en opfølgningshistorie, som udmøntede sig i denne artikel. Alle kilderne er interviewede over telefon.