Konservativ spidskandidat forstår kritik fra erhvervslivet på Frederiksberg

Udsigt fra rådhustårnet på Frederiksberg. (Foto: Frederiksberg Kommune)

Det bliver Michael Brautsch, som skal være frontmand for De Konservatives forsøg på at vinde den kommune tilbage, som partiet mistede borgmesterposten i for første gang i over 100 år ved det seneste kommunalvalg. Den nyvalgte spidskandidat er tidligt blevet udsat for kritik fra interesseorganisationen Frederiksberg Erhverv. Nu forsøger Brautsch at komme erhvervslivet i møde.

Michael Brautsch erkender dog, at han er gået til valg på socialt udsatte, kultur og det grønne område. Erhvervsområdet er et af de områder, som han simpelthen ikke ved nok om, ifølge ham selv.

–  Jeg synes, at det er umuligt at have et overblik over det hele. Jeg er faktisk én af dem, der altid siger OG erhvervslivet og prøver at inkludere det. Jeg kan godt forstå, at nogen rejser den kritik, fordi der altid, og med rette, tales om mange andre politikker, og derfor er jeg blevet opmærksom på, at erhvervspolitik er ét af de områder, der ikke fylder så meget. Her vil jeg gerne lade min nysgerrige næse gå ned i det og undersøge, hvad erhvervslivet på Frederiksberg er, siger Michael Brautsch.

Kritikken mod De Konservative på Frederiksberg er, at partiet, ifølge formand for Frederiksberg Erhverv Christian Jensen, har brugt skatten målrettet erhvervslivet på en måde, der ikke har været gavnlig for Frederiksberg Erhverv.

– Man har brugt erhvervslivet som skaffedyr og sagt, at her får man en ekstra skat, siger Christian Jensen.

Han forudser ikke, at partiet vil skifte politik.

– Jeg har ikke set signaler fra Michael Brautsch om, at den politik vil ændres. De er fanget i deres egen politik, og de gør ikke op med fortiden. Vi ser helst en borgerlig ansvarlig og erhvervsmæssig kommunalbestyrelse. Ingen af borgmesterkandidaterne bidrager væsentligt til en ordentlig erhvervspolitik, siger formand i Frederiksberg Erhverv, Christian Jensen.

Læs også: Borgmesterkandidat på Frederiksberg modtager hård kritik fra erhvervslivet

De Konservative bidrager i høj grad til erhvervslivet

Laura Lindahl, formand for arbejdsmarkedsudvalget på Frederiksberg og gruppeformand for De Konservative i kommunen forstår ikke kritikken. Hun anerkender ikke, at De Konservative på Frederiksberg har en inaktiv erhvervspolitik.

Ifølge Laura Lindahl har Frederiksberg et rigt erhvervsliv og mange detailbutikker, især taget i betragtning af, at Frederiksberg ligger midt i Københavns Kommune med masser af konkurrerende forretninger og storcentre rundt omkring sig.

– Vi er desuden virkelig dygtige til at få vores ledige borgere i kommunen i arbejde, og vi er især dygtige til at matche erhvervslivets behov med de ledige borgere vi har. Det gavner virkelig erhvervslivet, at vi bidrager aktivt til, at de kan få den arbejdskraft, som de har brug for. Netop fordi vi har fokus på erhvervslivet i vores jobindsats, er vi lykkedes ekstrem godt på Frederiksberg. Og det er i høj grad båret af os, siger Laura Lindahl.

De Konservative har ikke planer om at hæve skatten på Frederiksberg

Laura Lindahl fortæller, at De Konservative synes, at det var forkert at hæve skatten som flertallet i Frederiksberg kommune gjorde sidste år.

– Vi mener ikke det er gavnligt for erhvervslivet at hæve skatten – slet ikke i disse tider, siger Laura Lindahl.

– I en tid med høj inflation og stigende renter og energipriser vil det at hæve skatten yderligere forringe folks købekraft og dermed forringe erhvervslivets rammevilkår. Vi var det eneste parti i kommunalbestyrelsen, som ikke ønskede at forringe frederiksbergborgernes købekraft. Det burde erhvervslivet rose os for i stedet for at kritisere os, fortsætter hun.

De Konservative på Frederiksberg

– Indtil år 2021 har De Konservative siddet på borgmesterposten i 112 år.

-2021 gik borgmesterposten til Socialdemokratiets Michael Vindfeldt.

-Michael Brautsch overtager posten som spidskandidat for De Konservative, efter Simon Aggesen trak sig tilbage i 2021.

-Michael Brautsch fik titlen som spidskandidat d. 13/4 2023 efter en afstemning, som stod mellem Nikolaj Bøgh og Michael Brautsch.

-Der er 12 konservative medlemmer ud af 29 medlemmer i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Kilde: Det Konservative Folkeparti.  

Lindahl forsvarer sin nyvalgte spidskandidat til kommunalvalget.

– Michael Brautsch blev borgmesterkandidat i sidste uge, så det er måske lige en postgang for tidligt at kritisere ham som borgmesterkandidat. Jeg synes, at man som formand for Frederiksberg Erhverv skal invitere den nye borgmesterkandidat på kaffe i stedet for at starte samarbejdet med kritik, siger Laura Lindahl.

Sådan gjorde vi: Journalisten havde i forvejen et interview med Christian Jensen fra artiklen ”Borgmesterkandidat på Frederiksberg modtager hård kritik fra erhvervslivet”. Journalisten ringede Michael Brautsch op for at få en kommentar på ovenstående kritik og blev i den forbindelse også henvist til Laura Lindahl, som blev vurderet som mest kompetent til at give en kommentar til artiklen.