Centralt i København findes et hashmekka ved navn Christiania. Dette gør hashbekæmpelsen lettere tilgængelig ifølge Kim Lauersen, vicepolitikommisser hos Fyns Politi.
– Vi har nok et ligeså stort hashproblem på Fyn, som de har i resten af landet. Det er bare ikke ligeså tilgængeligt, som det er på Christiania, siger Kim Lauersen.
Læs også: Politi: Vi har ingen forventning om at stoppe hashhandlen i Danmark
Også hos Nordjyllands Politi oplever de at slaget af cannabis er udbredt. Allan Overgaard, politikommissær hos Nordjyllands Politi, fortæller, at de står overfor større udforinger i kampen mod hashen, end i hovedstaden.
– Vi har jo ikke et Christiania, som vi kan slå ring om, og så tage det der er der, fortæller Allan Overgaard.
Markedet har så flyttet sig over i biler, som de brune bude. Og det er faktisk mere besværligt, at have med at gøre
Kim Lauersen, vicepolitikommissær, Fyns Politi
Hårdere vilkår udenfor hovedstanden
Slaget udenfor København foregår på et mere diskret niveau. På denne måde står politistyrkerne overfor større udfordringer for at finde dem, der tjener penge på hashen.
– Vi har ingen meget åbenlyse steder, hvor der foregår salg på gaden, som det for eksempel gør i København. Det gør der ikke her. Her foregår det på individ-niveau, fra person til person, under omstændigheder, hvor det bliver udeholdt for det offentlige rum, fortæller Allan Overgaard.
Læs også: Nyt narkomarked på internettet udfordrer politiet
Hos Fyns Politi har man bekæmpet hashklubber og hashsalg i kiosker. Kim Lauersen fortæller, at dette har gjort, at hashslaget nu er rykket ud til personbiler, hvor kunderne ringer og hashen herefter leveres.
– Markedet har så flyttet sig over i biler, som de brune bude. Og det er faktisk mere besværligt, at have med at gøre, siger Kim Lauersen.
Ingen større indsats på gadeplan
Hverken Nordjylland eller Fyns Politi har været involveret i Danmarks hidtil største hashrazzia, der fandt sted på Christiania i går. Aktionen blev sat i værk kl. 6 om morgenen og resulterede i, at 80 blev anholdt.
– Vores afdeling har ikke været involveret i det , og vi foretager os ikke en større indsats, end det vi gør for øjeblikket, siger Kim Lauersen.
Hos Fyns Politi er fokus på salget i Odense, hvor man mener, at en fast gruppe står for handlen.
Læs også: DF kræver justitsministeren ind i sag om gråzone-hash
Hos Nordjyllands Politi, fortæller Allan Overgaard, at de har en todelt indsats området. De arbejder med hashhandlen på både gadeplan og internationalt plan.
– Lige nu arbejder vi med en kompleks sag, hvor der sidder to danskere i Sydspanien og via et internationalt netværk med marokkanske, sydamerikanske og britiske personer, eksporterer narkotika til Danmark, siger han.
Allan Overgaard fortæller, at denne narko både ender i Storkøbenhavn, på Fyn og i Nordjylland, og at arbejdet sker i samarbejde med Rejseholdet.
One Response to "Provinspoliti: Det er lettere at bekæmpe hash i København"