Politi: Vi har ingen forventning om at stoppe hashhandelen i Danmark

Skærmbillede 2014-03-13 kl. 18.29.50
Politiet holder pressemøde om hash-razzia.
Foto: Københavns Politis Twitter-profil @KobenhavnPoliti

Politiet forventer ikke, at man kan stoppe hashsalget i Danmark.

Det oplyste ledende politiinspektør Jørgen Skov til et pressemøde torsdag eftermiddag.

– Det har vi ingen forventning om, at vi gør. Vi har en forventning om, at det skal være risikofyldt at være køber, sælger og leverandør i forhold til hash, forklarede Jørgen Skov.

Han slog fast, at hashhandlen er styret af, at der er folk, der gerne vil købe. Så længe, at  der er efterspørgsel på hash, vil der stadig være et marked, sagde han til pressemødet. Derfor er politiets mål at gøre handel med hash besværlig.

Razzia: 3,5 kilo guldbarer og 3.000 joints

Torsdag morgen slog politiet ellers til mod den organiserede kriminalitet omkring det åbenlyse hashsalg på bl.a. Christianias Pusherstreet. Aktionen foregik over hele Sjælland. Politiet har anholdt 80 personer, hvoraf 60 fremstilles i grundlovsforhør.

Læs også: Forsker: Hash er moderne

Politiet fangede desuden en 41-årig HA-leder, som politiet mener er en væsentlig bagmand for hashhandelen. Fem øvrige anholdte er kendte HA-medlemmer.

I dagens aktion beslaglagde politiet 320 kilo hashvarer, 1,5 million kroner i kontanter, 3,5 kilo guldbarer, 3.000 joints og en række køretøjer, sagde lederen for Task Force Øst, Kim Kliver.

Koordineret indsats

I 2012 indledte politiet en koordineret indsats imod det åbenlyse hashsalg i Pusherstreet på Christiania. Indsatsen retter sig også mod de kriminelle netværk, der står bag handelen. 

Der har hidtil i indsatsen været varetægtsfængslet mere end 60 personer. Et antal der med dagens aktion forventes mere end fordoblet, fremgår det i en pressemeddelelse fra politiet torsdag formiddag.

Læs også: Webtv: Er danskerne klar til lovlig hash?

– Vi har i de seneste uger gennemført koordinerede anholdelses- og ransagningsaktioner mod den åbenlyse hashhandel i hele Københavnsområdet og de rocker- og bandegrupperinger, som står bag. Først i Folkets Park, så i Jægersborggade, og nu er tiden så kommet til de organiserede kriminelle i Pusherstreet, forklarer Jørgen Skov i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.